Неизвестни изсякоха 500 овошки на бизнесмен

Неизвестни изсякоха 500 овошки на бизнесмен | StandartNews.com

Сливен. 500 овощни дръвчета са унищожени от неизвестни злосторници. Овошките били собственост на бизнесмена Христо Симеонов от село Драгоданово. "Дърветата са сечени, а не чупени. Дървеният материал обаче не е изнесен от местопрестъплението", каза пред "Стандарт" Първолета Мандинска, говорител на ОД на МВР в Сливен.

 

300 от дръвчетата са черешови, а 200 - сливови. Тази година трябваше да дават плод, споделиха жители на село Трапоклово, в чието землище са били засадени овошките. "Христо не е от нашето село. Той е от Драгоданово, тук обработва земя. Аз случайно разбрах за унищожените овошки. Той се занимава и със строителство, и със селско стопанство, много е работлив", каза пред "Стандарт" кметът на село Трапоклово Кирил Киров. От кметството в село Драгоданово казаха, че познават Христо, но нямат представа за случая.

 

"Работим активно по случая, все още няма задържани", казаха от полицията в Сливен. Криминалисти предполагат, че унищожаването овошките е дело на завистливи конкуренти. Ако бяха обичайните заподозрени - ромите, щяха да изнесат дървата за огрев, твърдят полицаи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай