Изгониха "Титан" от Стара Загора

Изгониха "Титан" от Стара Загора | StandartNews.com

Стара Загора. Да бъде развален концесионният договор с фирмата, която се грижи за сметосъбирането в Старозагорската община – "Нелсън-чистота". Това решиха единодушно общинските съветници в местния парламент на старозагорци на извънредно заседание в сряда. Фирмата е част от небезизвестната компания на собствениците на ЦСКА - "Титан", Иво Иванов и Димитър Борисов.

Според градските старейшини концесионерът не е изпълнил задълженията си по анекса, с който договорът му е бил удължен през миналата година с още 4 години. "Нелсън-чистотa" е доставила само 2 от 7-те обещани камиона за сметосъбиране клас "Евро 4" и "Евро-5" и те били били с по-нисък клас. Не са били осигурени и предвидените 4 водоноски за миене на улиците. Освен това имало немалко сигнали от граждани, че фирмата-концесионер не изпълнява качествено задълженията си по сметосъбирането и почистването в града и селищата в общината.

Договорът с "Нелсен-чистота" се прекратява от 7 юни, а до избора на нов концесионер общината щяла да възложи услугата временно на друга фирма.

"Надяваме се в този преходен период да няма проблеми със сметосъбирaнето и поддържането на чистотaта в общината", заяви след края на заседанието председателят на общинския съвет Емил Христов

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай