Греда в комина уби пенсионерка

Греда в комина уби пенсионерка | StandartNews.com

Заради дървена греда в комина възрастна жена на 72 години от Добричкото село Миладиновци е загинала при пожар, съобщиха областната дирекция на МВР. Сигналът за пожара в къща в село Миладиновци бил подаден около 3.30 часа през нощта на 11 април.

Два екипа от пожарната в Добрич потеглили веднага към селото, като успели да потушат огнената стихия след над 7-часова борба - в 11 часа през деня. При извършения оглед в къщата е установен трупът на 72-годишна жена от град Добрич, която живеела в къщата.

Пожарът унищожил целия покрив от 200 кв. м, бяла и черна техника, домашно имущество. Пламъците обхванали и стопанската постройка до къщата, където изгорели 16 кози и овце. Огледът и разследването установили, че причината за възникването на пожара е строителна неизправност - дървена греда в комина на жилището. Специалисти смятат обаче, че се касае за строителна грешка, защото коминните тела се изграждали отделно при строителство, а в къщата в Миладиновци коминът бил изграден през дървена греда от хоризонталната конструкция, която е пречела. Гредата се е подпалила и точно от нея е тръгнал пожарът.

През денонощието огнеборците са гасили още един пожар, предизвикан от палеж. На 12 април, около 3:20 часа е получено съобщение за възникнал пожар в лек автомобил „Мерцедес" с добричка регистрация, паркиран в района на добричкия квартал „Балик". Отзовалите се на сигнала пожарникари потушили огъня в 4:40 часа сутринта, но скъпата кола е напълно унищожена, като по случая се работи по версия за умишлен палеж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай