Еврокомисарят Мария Габриел: На Европа й липсват 300 хил. киберспециалисти
SMS-те оставиха срещите между младежите в миналото


10:45 ч.

01.10.18

1 мин.

0

0

0

Астероид с формата на череп ще премине край Земята

от редактор |

Астероид с формата на череп ще премине край Земята

Астероид, който премина край Земята през октомври 2015 г., ще се завърне в началото на ноември.


Официалното име на астероида е 2015 B145. Астрономите на НАСА обаче го нарекоха "Голямата тиква", когато премина край Земята отново около Хелоуин преди три години. Тогава на радарните образи, направени от обсерваторията Аресибо в Пуерто Рико, приличаше на череп, припомня БТА.


Космическият обект всъщност е "мъртва комета". Той отразява около 6% от светлината, която получава от Слънцето, обясниха учени.


Това е подобно на прясно положен асфалт, но докато на Земята е доста тъмно, в Космоса е по-ярко от типичната комета, която отразява само 3 до 5% светлина.


Въпреки призрачния си вид, 2015 B145 няма да е никаква заплаха за Земята. Докато преди три години е преминал на 498 896 км, на 11 ноември тази година ще прелети на 39 милиона км.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент