Цукерман свири и дирижира в "България"

Цукерман свири и дирижира в "България"  | StandartNews.com

Големият Пинкас Цукерман след 7 години отново идва за концерт у нас. "Кралят на цигулката" е звездата на четвъртото издание на цикъла "Музиката на Америка", организиран от "Кантус Фирмус" и фондация "Америка за България". На 15 февруари догодина в зала "България" Цукерман ще се представи като солист и диригент. С него идва и съпругата му, виолончелистката Аманда Форсайт. Двамата очароваха българската публика още при първото си гостуване у нас през 2006-а и сега ще бъдат солисти на оркестъра на Класик ФМ радио.

Специален гост за програмата на 18 октомври ще бъде американският диригент Франсиско Ноя. Тогава ще звучи музиката от филмите "Форест Гъмп", "Спайдърмен", "Джурасик парк", "Властелинът на пръстените", "Аризонска мечта", "Семейство Симпсън", "Капитан Америка". В края на календарната 2013-а музикантите от оркестъра на Класик ФМ радио ще поканят слушателите на "Бяла Коледа" с американското сопрано Джанина Бърнет, хора на Класик ФМ радио и детския "Пим-пам". А през февруари в "Музиката на Америка" ще оживеят вълнуващи музикални моменти от хитовите детски мюзикъли на "Дисни" - "Красавицата и Звяра", "Цар Лъв", "Аладин", "Снежанка" и други.

Няколко часа преди новата 2014-а меломаните ще слушат цигуларя Вадим Глузман. Под палката на Максим Ешкенази и с оркестъра на Класик ФМ радионосителят на престижната награда на фондация "Хенрик Шеринг" ще изпълни концерт за цигулка и оркестър на Чайковски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай