НЛО над Пещера

Чиния мерцедес вися над града и изчезна, хората вадят бинокли да я гледат

НЛО над Пещера | StandartNews.com

Пещера. Неидентифициран летящ обект прелетя над Пещера във вечерта на 5 срещу 6 май. Мистериозното тяло се появило в небето около 20 часа вечерта. По същото време на централния площад в града вървеше празничният концерт за Гергьовден.

Летящата чиния се появила в небето от посока ромската махала Едиверен. "Търкаляше се в небето като колело и вървеше в много права линия", разказват очевидци. Тялото изминало няколко километра в небето и внезапно увиснало във въздуха за няколко минути.

Първоначално всички помислихме, че най-вероятно е балон, пуснат в небето от някой празнуващ на центъра, въпреки че никой балон не лети в толкова права линия, а лъкатуши под въздействието на вятъра, разказва Иван Христов, който е един от виделите НЛО-то над Пещера. Но когато това нещо спря на едно място и замръзна, като че ли бе завързано там, разбрахме, че не е балон. Тогава брат ми изтича до вкъщи и донесе бинокъл, за да видим по-отблизо за какво става дума, разказва Николай. С помощта на далекогледа той и приятелите му от софрата успели да видят, че обектът е съставен от три еднакви ромбоида, свързани помежду си като логото на "Мерцедес".

Беше кафяво на цвят, но по него нямаше никакви лампички или светлини, които да навяват на мисълта, че може да е уред от друга планета, не чухме и никакви звуци, обяснява Николай. По думите му обектът останал да виси за няколко минути във въздуха, след което внезапно изчезнал. Малко след това започна и тържествената заря в центъра на Пещера и всички започнахме да се шегуваме, че отвръщаме на удара на извънземното нашествие, обяснява пещерецът. Вчера стана ясно, че и други жители на родопския град са видели с очите си тайнствения обект.

Георги Костадинов също видял НЛО-то, докато регулирал антената за цифрова телевизия на терасата си, тъй като картината не била добра. "Докато оправях настройките, забелязах това голямо търкалящо се нещо в небето. Първоначално помислих, че е бумеранг, защото се въртеше точно като него, с тази разлика, че имаше три края, а не два", обясни мъжът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай