Осъдиха Цар Киро на 3,5 г. затвор

Осъдиха Цар Киро на 3,5 г. затвор | StandartNews.com

Асеновград. Кирил Рашков, известен като Цар Киро, бе осъден на 3,5 години затвор от районния съд в Асеновград заради отправени заплахи за убийство към Веселин Христов и Иванка Петрова - вуйчо и настойница на убития в Катуница Ангел Петров. Освен това той трябва да плати по 2000 лева на двамата. Адвокатите му обявиха, че предстои обжалване.

На заседанието присъстваха и хора от селото, които изразиха удовлетвореност от присъдата. "Тя е реална, макар че няма да върне децата. Важното е, че има ефективна присъда. Наказват един зъл човек".

Районният прокурор на Асеновград Калоян Димитров поиска ефективна присъда от 4 години затвор. В мотивите си той посочи, че Рашков е известен в обществото с агресивното си поведение и готовността за саморазправа, както и реабилитираните присъди. Освен това само преди няколко месеца му е наложена административна глоба по дело за заплахи за убийство срещу журналиста Емил Кацаров.
 
Калоян Димитров изтъкна и факта, че прокуратурата е завела дело за непристойно поведение на Цар Киро след едно от заседанията на съда, когато той показа среден пръст пред медиите на жителите на Катуница.
 
Повече от 10 часа продължиха разпитите на всички свидетели и вещи лица по делото. Показанията на Цар Киро бяха в пълно противоречие с тези на основните свидетели по делото, потърпевши и граждански ищци Веселин Христов и Иванка Петрова. Рашков напълно отрече техните показания, че на 23 септември той е пресякъл пътя им пред заведението им и им е отправил заплахи за убийство.
 
По думите му той минавал по същата улица, за да отиде до личния си лекар, тъй като състоянието му било влошено заради тормоза, който Веселин Христов и тълпата му са му оказали през предната нощ. По думите му българите били въоръжени с колове, викали, псували и уринирали пред къщата му. Обиждали и дъщеря му. Рашков разказа, че сутринта се жалвал лично по телефона на шефа на областната дирекция на полицията старши комисар Тодор Чонов.
 
"Аз искам да си подадем ръце и да се прегърнем", така Кирил Рашков се обърна към хората от Катуница по време на заседанието в районния съд в Асеновград. Веселин и Иванка не са невинни и убийството на Ангел трябва да тежи на тяхната съвест, каза още той, преди да бъде посъветван от адвоката си да не говори повече.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай