Гангстерска война пламна в Слънчев бряг

Конкуренти притискат хотелиери и шефове на дискотеки

Гангстерска война пламна в Слънчев бряг | StandartNews.com

Слънчев бряг. Ново преразпределение на територии в подземния свят на Слънчев бряг се наблюдава тези дни. "Мерцедес" със софийска регистрация пламна в курортния комплекс. Ден по-рано бе взривен и джип БМВ Х5 в Свети Влас. Криминалисти са на мнение, че конкуренти и наркодилъри притискат собствениците на заведения в началото на сезона.

Запаленият "Мерцедес" е на 40-годишния бизнесмен от Тополовград Стефан Александров. Той е управител на дискотека "Мания", която е известна като едно от любимите заведения на излежалия присъдата си като наркобос Димитър Желязков-Митьо Очите. Преди да влезе в затвора, точно в това заведение Очите бе приучил диджея да спира музиката, докато разговаря по телефона. Не е ясно дали Александров се познава лично с Очите, но предупреждението към бизнесмена дошло само ден след като пристигнал в курорта.

Возилото му е подпалено малко преди 5 ч сутринта в квартал "Камелия" пред ваканционния комплекс "Съни холмс". От колата не е останало почти нищо. Огънят е унищожил цялата предна част и купето. Управителят на дискотека "Мания" твърди, че никога не е получавал заплахи, нито има неуредени финансови взаимоотношения.

Ден по-рано пък в Свети Влас самоделна бомба унищожи луксозния джип БМВ Х5 на сестрата на подсъдимия по делото "Октопод" Марчело Джотолов - Бианка и нейния съпруг, хотелиера Елин Карасинкеров. 37-годишният мъж е известен в региона с името Лино. Занимава се със строителен бизнес, а в последно време бил партньор в успешен проект за изграждането на огромен хотелски комплекс и мол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Цецо
Коментирай