19:43 ч.

22.10.11

1 мин.

1796

1

0

Рекорден брой застъпници, само във Варна 18 000

от Стандарт Нюз |

Рекорден брой застъпници, само във Варна 18 000
Снимка: Интернет

Плодвив. Абсолютен рекорд вероятно ще поставят тези избори по броя на застъпниците. Във Варна те са 18 000, а в Пловдив - 12 000. Толкова са подпечатаните заявления от общинските избирателни комисии, съобщи бТВ.  

"В петък ние сме обработили 4 000 нови заявления, като комисията работи до 3 часа през нощта, за да обработи всичко и да може днес, 22 октомври, да даде всички удостоверения на хората, които са подали такива заявления", обясни говорителят на ОИК-Пловдив Деница Ченгарова.  

Заявления за застъпници може да се подават и в деня на изборите. Според данните на комисията на първо място е партия регистрирала 1 440 застъпника. В закона не е регламентирано дали тази дейност се заплаща. По неофициална информация, в голяма част от случаите тези хора получават и пари - между 20 и 100 лева. Значителен брой застъпници има в ромските махали.

Сред застъпниците има и ветерани, които много точно знаят какво да правят. Казват, че следят за нарушения и дават инструкции, как да се зачертава в квадратчето за избор. Обясняват, че повечето хора в "Столипиново" са неграмотни и поради тази причина трябва да им се обърне повече внимание.
Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

gerber · 20:23 · 22.10.2011
И 15,000 полицаи,на които началникът е и главен изборджия на Герб...Та и те са застъпници по неволя
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент