Кирил Йорданов спечели вота с 19% преднина

Кирил Йорданов спечели вота с 19% преднина | StandartNews.com

Варна. За Кирил Йорданов са гласували 59,5%, а за опонента му на балотажа тази неделя - Веселин Марешки 40,5 %. Това са окончателните данни от вота за кмет на морската столица на база 100% обработени протоколи, съобщиха от Общинската избирателна комисия.

Разликата в гласовете за двамата е 19%, или 22315 повече за досегашния градоначалник и кандидат на ГЕРБ. За него са гласували 69880 от общо 290578 варненци с право да отидат до урните. Но само 43,81 % от тях пуснаха бюлетини на балотажа в неделя.

Невалидните бюлетини в изборите за кмет на Варна на балотажа в неделя стигнаха 7243. 2 хиляди от тях са със задраскани имена и на двамата опонента в битката за поста. Броят на недействителните талони за гласуване не е по-висок от този на миналите избори, и в този смисъл едва ли може да се нарече протестен вот, каза говорителят на ОИК Кристиян Богоев.

Невалидните бюлетини за президент на втори тур във Варна са почти три пъти по-малко, отколкото за кмет - 2908. Най-честото объркване при тях е заради неправилно поставяне на хикса пред номера на избрания кандидат.




Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай