20:55 ч.

29.10.15

1 мин.

4125

1

0

Изнасяме плодове и зеленчуци за Китай

от Михаела Благоева |

Изнасяме плодове и зеленчуци за Китай

България ще стартира процедура за износ на плодове и зеленчуци за Китай. Това стана ясно на срещата на зам.-министъра на земеделието Васил Грудев с представители на Генералната администрация за надзор на качеството, инспекция и карантина на Китай (ГАНКИК) в Пекин. Освен процедурите за износ на плодове и зеленчуци бяха коментирани и нужните действия, за да бъде разрешен вносът в Китай на българско мляко, млечни продукти, свинско и птиче месо. Зам.-министър Грудев увери, че България е свободна зона от класическата чума по свинете, и че китайската страна ще получи необходимите документи за това.


"Целта е не само да стъпим на китайския пазар, а и да запознаем потребителите с българските продукти", посочи Грудев. По време на срещата българската страна е предоставила въпросник, отнасящ се за анализ на риска при внос на тютюн в Китай. Това е част от списъка на документите, изисквани за анализ на риска от вредители и безопасен внос на тютюн в Китай. От ГАНКИК информираха, че за тях е важно на първо място качеството и безопасността на продуктите. С увеличаване на потреблението в Китай нараства търсенето на пресни продукти. Затова българските храни може да намерят място на пазара.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 22:56 · 29.10.2015
Много интересно какво ще изнасяме дето го нямат Китай, пак отчитане на дейност!!!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент