19:50 ч.

17.09.17

2 мин.

0

2

0

Наше кисело мляко ядат в Ливан и Гватемала

от Стефан Кючуков |

Наше кисело мляко ядат в Ливан и Гватемала

Кисело мляко, приготвено с оригинална българска закваска, ядат в редица държави по целия свят, сред които Ливан, Дания и Гватемала. Държавното дружество "Ел Би Булгарикум" изнася уникалните закваски, от които чуждестранни компании произвеждат кисело мляко. Тайната на българската закваска е, че съдържа живи микроорганизми - лактобацилус булгарикус, докато в други страни използват генномодифицирани стартерни продукти.


"Ел Би Булгарикум" изнася закваски в Япония, Финландия, Корея, Македония, Ирландия, Ливан, Гватемала, Дания и Иран. Това е записано във финансовия отчет на дружеството за първата половина на годината. Приходите от този износ за първите шест месеца на годината са над 111 хил. лв. Най-много пари идват от Ливан и Иран - съответно 34 хил. и 30 хил. лв. "Ел Би Булгарикум" има право да сключва договори с чуждестранни партньори за производство на кисело мляко по българска технология и с български закваски, които да използват името "България" в техните продукти. През 2017 г. "Ел Би Булгарикум" има приходи от лицензионна дейност по сключени договори с японската компания "Мейджи" и финландската "Валио" - за територията на Финландия и Швеция.


В България "Ел Би Булгарикум" развива мрежа от собствени магазини, като общият им брой към средата на годината е 10 - 8 в София и 2 във Видин. Реализираните приходи от продажба на продукция на вътрешния пазар за първите шест месеца на годината са 3,469 млн. лв. Общите приходи на дружеството до края на юни са 10,888 млн. лв., което е ръст с 8% спрямо същия период на миналата година. Реализираната печалба на "Ел Би Булгарикум" за полугодието е 2,586 млн. лв.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 15:43 · 18.09.2017
ЯДАТ НАШЕ МЛЯКО -ТАШАЦИ . ДА ДАВАШ ЗАКВАСКА НЕ ЗНАЧИ ЧЕ ЯДАТ ТВОЕ МЛЯКО. ПЪК И КАКТО КАЗВА ПОСТА ПО ДОЛУ - НАШЕТО ВЕЧЕ НЕ Е НАШЕ.
Потребител · 08:22 · 18.09.2017
блазе им на ливан и гватемала,защото ние ядем нишесте и сухо мляко с малко водица. но поне не ни се разваля !
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент