08:17 ч.

08.04.14

2 мин.

6914

7

199
Microsoft спира поддръжката на Windows XP

Ню Йорк. Софтуерният гигант Microsoft прекратява от днес поддръжката и обслужването на операционната система Windows XP, съобщиха от компанията.


Това означава, че от компанията повече няма да пускат софтуерни обновления за Windows XP, независимо от версията му или сериозността на открития проблем. Изключение се прави само за корпорациите и правителствата, които все още не са преминали към по-нова версия на Windows. Те ще имат възможността да получават допълнителна поддръжка и софтуерни обновления за сигурността на платформата, ако си платят.


От Microsoft призовават всички, които все още използват Windows XP, да се насочат към по-нови версии на операционната система.


Въпреки това ако потребител или компания все пак реши да остане на Windows XP, ще трябва да знае, че преинсталациите отново ще изискват активация както досега. Microsoft ще остави налични и всички софтуерни обновления и Service Pack-ове, които ще могат да се изтеглят през Windows Update.


"От критично значение е потребителите, които все още използват Windows XP устройства, да осъзнаят, че не става дума просто да си купят нещо по-ново. Става дума за защита на компютъра от заплахи, особено когато той е свързан с интернет. Windows XP не е разработен за днешния мобилен, винаги свързан с мрежата живот, нито да защитава бизнес и потребители от милионите нови онлайн заплахи, които се появиха", казва Джейсън Лим, генерален мениджър на бизнес групата на Windows с Microsoft.


Операционната система Windows XP е пусната на 25 октомври 2001 г. Името й XP идва от съкращението на английската дума за опит, преживяване (experience). Платформата действително впечатли потребителите, оставайки най-използваната ОС до август 2012 г.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Teo · 19:02 · 14.04.2014
митове и легенди - няма нищо чак толкова страшно да се ползва Хп, някои съвети - тук - https://nethelpforums.net/viewtopic.php?f=23&t=818
Мартин · 15:57 · 09.04.2014
Вие сте като бебета... Научете се да работите с новите операционни системи...! Вместо да давате пари за цигари и алкохол съберете пари и си сменете щайгите...!!! :)
някой · 17:07 · 08.04.2014
Най-добрия Windows FOREVER ! Трябваше да го направят Open Source, за да може общността да го поддържа. :)
maria.velcheva.7 · 13:49 · 08.04.2014
Ми да им върнат парите тогава . Кво се правят на луди
Потребител · 12:35 · 08.04.2014
Пари, пари и пак пари - е рекъл наполеон.
Потребител · 11:36 · 08.04.2014
И какво от това , и без това има огромна маса народ който просто са изключили тези ъпдейти .
някой · 10:06 · 08.04.2014
Да им сера в устата. Дано пукнат. Вместо да го направят Open source го спират. Тъпи педали.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент