Директорът на "Тотал" загина при самолетна катастрофа в Москва

Директорът на "Тотал" загина при самолетна катастрофа в Москва | StandartNews.com

Главният изпълнителен директор на френския петролен гигант Total, Кристоф дьо Маржери, е загинал по време на самолетен инцидент на летище Внуково в Москва, предаде Ройтерс.

"Тази нощ самолет се разби при сблъсък със снегорин. Загинали са трима души от екипажа и пътник на самолета. Мога да потвърдя, че пътникът е директорът на „Тотал" Дьо Маржери", заявиха от пресцентъра на летището.

Инцидентът е станал в понеделник вечер, в 23:57 часа московско време.

Разследването на самолетната катастрофа ще бъде проведено от междуправителствената авиационна комисия и от федералната агенция за въздушния транспорт Росавиация. Двете институции ще разследват причините за сблъсъка на лекомоторния самолет „Фалкон" със снегорин при излитане от летището.

Черните кутии на самолета вече са открити. Във връзка с инцидента от персонала на летището са взети показания. Според Крилова, пресаташе на летището, шофьорът на снегорина, в който се е разбил самолетът, е в състояние на шок, но не е пострадал сериозно.

Тя е обяснила още, че самолетът се е врязал в снегорина по време на рулирането. След сблъсъка е имало пожар, но не и експлозия, а огънят е бил потушен бързо. По време на катастрофата самолетът не бил отделен от земята.

Шофьорът на снегорина, който е участвал в смъртоносната катастрофа на самолета на московското летище „Внуково", е бил пиян, предаде AFP, позовавайки се на информация от руската следствена служба.

"Беше установено, че лицето, което е управлявало снегорина, е било в пияно състояние", обявиха от следствието, като допълниха, че първоначалната теория е била, че грешка на пилотите или действия на шофьора на снегорина са предизвикали инцидента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай