Airbus Group търси български доставчици

Airbus Group търси български доставчици | StandartNews.com

Airbus търси български фирми, които да станат поддоставчици в производствената дейност на компанията. Представители на Airbus Group проучват възможностите за сътрудничество с български компании, съобщиха от БТПП. Главният секретар на БТПП Васил Тодоров се срещна с представители на Airbus Group в Палатата. Армин Випих от отдел "Доставки и маркетинг за Източна Европа" и Пиер де Бортоли, ръководител на проект "Глобално управление", са на посещение в България с цел опознавателна мисия и проучване на възможностите за бъдещо сътрудничество с български фирми поддоставчици.

На срещата беше представена основната дейност на компанията. Airbus Group е европейски индустриален лидер в областта на самолетостроенето, хеликоптеростроенето, отбраната и космическата индустрия, която има намерение да създаде мрежа от дистрибутори на компоненти от България, необходими за горепосочените сфери.

България попада в страните с приоритет за сътрудничество с Airbus Group по четири критерия - пазарен достъп, конкурентоспособност, риск и достъп до ресурси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай