10:15 ч.

21.09.17

3 мин.

0

0

0

Нанков: Лоши хора саботират от 2 г. ТОЛ системата

от редактор |

Нанков: Лоши хора саботират от 2 г. ТОЛ системата

Не е сериозно еколозите да говорят за пътна безопасност и финанси, но не и за екология, обяви министърът


Колкото и да е странно, защото много хора ме питат какво общо имате с образованието, по програма "Региони в разтеж" за обществото ще отидат  624 млн. лева, обяви министърът на регионалното развитие и благоусторйство Николай Нанков пред БНТ. "Говорим за детски градини, училища и висши учебни заведения. Бенефициент ще бъдат общините. 72 на брой, три министерства - на образованието, културата и спорта", уточни Нанков пред БНТ.


Част от тези проекти са стартирали. Тук не става въпрос само за подобряване на енергийната ефективност на сградите, санитарно-хигиенните и битови услови, но и закупуване на техника, професионална, аудио-визуална. За първи път е допустима и спортната база. Площадки, басейни, продължи Нанков.


Ако не ме лъже паметта става въпрос за 426 учебни заведения, допълни министърът. "Тук влизат и НСА, УАСГ и Лесотехническия университет. Падат се близо 2500 лв. на дете", каза още той.


Не трябва да забравяме, че в предходните мандати също е хвърлен огромен ресурс, над 400 млн. лева към учебните заведения. Тогава обаче не бяха засегнати професионалните гимназии, допълни Нанков. "Това прави около 1 млрд. лева, които ще покрият по-голяма част от нуждите на учебните заведения", допълни министърът.


Факт е, че се забавихме с Витиня. Адмирации, че тези ремонти стартираха. Но ремонтът стартира без нито един чертеж как е правен тунела. Действаше се по-спомени. Пусковият срок се забави, защото бяха открити сериозни конструктивни дефекти, както по колоните, но имаше и корозирали лагери, да не изпадам в технически подробности. Нашата цел и амбиция е всички тунели да бъдат приведени в такъв вид, продължи той.


Колкото и да пришпорваме ремонтите, то ще има задръствания, призна Нанков. Той разкри, че до края на ноември ще бъде подобрена и другата тръба на Витиня и съоръженията преди нея. 


С това обаче подобренията по "Хемус" няма да спрат. "Ще го правим поетапно, за да гарантираме сигурността на хората. Става въпрос за мост и 40 км. пътна настилка", каза той.


Четирима министри ще бъдем при комисар Вела. Но предстои удобрение и по ОВОС, обяви Нанков за "Струма" и трасето край Кресна. "Нашата работа е да представим предимствата на трасето, което е избрано", уточни министърът.


И ние не можем да разберем кои еколози кои са. Освен това по време на обсъжданията не видяхме екологични аргументи срещу, а колегите екологическите организации коментираха теми с пътна безопастност, финансово-икономически параметри, технико-екплотационни характеристики.  Доста несериозно, заяви Нанков.


Документът за ТОЛ системата е абсолютно фалши. И като подпис, както и като реквизит. Можеше да се справят по-добре. Да приемем, че има едни лоши хора, които съботират всячески ТОЛ системата. Това доказва, че защиваме общественият интерес, категоричен бе той. Министър Нанков допълни, че камерите на АПИ може да следят и за средната скорост по пътищата и магистралите. 


 


 


 


 


 


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент