18:35 ч.

26.09.18

2 мин.

0

5

0

1100 мигранти потърсили убежище в България от началото на 2018 г.

от редактори |

1100 мигранти потърсили убежище в България от началото на 2018 г.

1100 мигранти са потърсили убежище у нас от януари до август 2018 г., предимно от Сирия, Ирак и Пакистан. 53 на сто от тях са мъже, 11 на сто са жени и 36 на сто са деца, предимно неграмотни, без никакво образование. Данните представи лидерът на КНСБ Пламен Димитров по време на международна конференция "Интеграция на мигрантите на пазара на труда", организирана от Европейската конфедерация на профсъюзите и КНСБ, съобщиха от пресцентъра на КНСБ.


От всички търсещи убежище у нас на 217 души е предоставен статут на бежанци. 692 са случаите на прекратено производство по получаването на такъв статут.


Димитров е посочил, че интеграцията на мигрантите на пазара на труда е най-горещата тема в ЕС. Лидерът на КНСБ е изразил убеждение, че темата за мигрантите изглежда по различен начин в отделните държави, народи, организации, които се опитват да намерят най-важното решение за убежище на всички хора, които бягат от война, народни бедствия и стихии, за да могат да намерят баланса на местните пазари на труда.


Димитров е изтъкнал, че има много добри решения, но за него основното е, че европейските лидери, правителства и Европейският съюз трябвало отдавна да намерят решения, които до момента липсват.


Според Пламен Димитров, цитиран в съобщението, за успешното интегриране на пазара на труда е необходим подход, обединяващ множество участници, който включва публични органи, службите по заетостта, социалните и икономически партньори, бизнес организациите, търговско-промишлените предприятия, занаятчийските камари, работодателите, доставчици при образование и обучение и организациите на гражданското общество, при пълно зачитане на ролята и компетентностите на всеки един от участниците.


Председателят на Българската търговско промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов е коментирал, че темата за мигрантите вълнува всички в ЕС, но има различни измерения в различните страни. Симеонов е припомнил, че за 2013 г. убежище са потърсили 7 000 бежанци, за 2014 - 11 000, 2015 - 19 000, 2016 - 20 000. Крайната цел на мигрантите не е България, тя е различна дестинация, е посочил Симеонов и е добавил, че в Центъра за бежанци са настанени над 600 души при капацитет от над 5 000 места. Основните групи на мигрантите са от местата с военнополитически конфликти. Те са с много ниска или без никаква квалификация, е добавил той. Мигрантите, получили заетост в България, са 50 души по данни от 2016 г.
Симеонов е допълнил, че за България са нужни висококвалицирани специалисти от мигрантите, които да се интегрират на пазара на труда, но постигането на подобна цел би било много трудно.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 21:11 · 03.10.2018
Каква воина има в Пакистан, бe, хора? Я сe опомнeтe, бe, или виe нe чeтeтe вeстници. Пакистан e проспeрираща държава с мощна индустрия. Ами цялата работа e, чe наж-долнопробната пашмина сe влачи тука, дeто И там, И тук за нищо нe ставe. У нас тсигани колкото щeш. За какво са ни И чуждитe, бe?
Потребител · 10:44 · 02.10.2018
и какви ще са помощите за тези бедни мангали или и те ще крадат и обират баби по селата да не си мислим че като са тъпи мръсни и неграмотни няма да подкарат мерцедеси така както го направиха българските мангали продавайки дрога и с кражби от европа
Потребител · 10:34 · 02.10.2018
абе кретен СТЕФАН СТАМБОЛОВ е един от най великите ни държавници убит в центъра на СОФИЯ поради руски интереси в днешно време съдбата му повтори ЛУКАНОВ който дори беше комунист тези бежанци бягат от войни смърт и разрушения които за беда носят руски бомби и руски идеи за болшевишко равенство та тикога ще си равен на путин който има 200 милиарда и защо ще стреляш по БЪЛГАРСКИ ПРЕМИЕРИ И МИНИСТРИ бе въшко русофилска
димитър бонев · 08:26 · 28.09.2018
По заповед на Емил Иванов,мой приятел и ръководител в живота съонщавам ще пловдивските миряни и религиозно проповеднически мошенници бандити ва получили от Борисоя и синода граждански и църковни имена на пророците от стария завет и великите монаси от новия завет,пустинници,пещерняци
Потребител · 18:58 · 26.09.2018
Който даде Български Документи на Башибозуците- араби( сирийци, турци, иранци), трябва да го уббием и да бяга както Осман Ага, Поп Кръстьо и Стефан Стамболов. Трябва да засстрелят Предателя Боклук Борисов и Горанов-ците.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент