Димов: Лифтът е по-екологичен от колите в планината
Дружбенци дишат най-мръсен въздух в София


16:50 ч.

31.08.17

1 мин.

0

3

0

Печките са по-голям проблем от старите коли

от редактор |

Печките са по-голям проблем от старите коли

Министър Димов призова кметовете да се възползват от финансовата помощ за еко транспорт


Министърът на околната средата и водите Нено Димов призова кметовете да се възползват от Доверителния еко фонд и да снабдят общините си с елекромобили и хибриди. Той отправи този апел в интервю за "Блиц". "Може да бъде купена и дребна техника, която почиства паркове и градинки. Сега е моментът да се кандидатства за тези пари, а помощта е сериозна", каза той. 20 000 се дават за електромобил, а 40 000 лв за бус.


Димов обяви също, че общините трябва да решат какви мерки ще предприемат за подобряване на въздуха, но при нас проблем не са колите, а битовото отопление. "Само в София, Пловдив, Варна и Бургас, замърсяването се дължи на автомобилния трафик. От друга страна, в София тече най-бързото обновяване на автопарка, което е положителна тенденция", каза още той. 


Веднага след сезона ще започне разширяване на пречиствателната станция на Златни пясъци, както и на новото стъпало на пречиствателната станция в Китен и Приморско. Типичен проблем са Синеморец и Ахтопол. Оказа се, че Синеморец изцяло попада в НАТУРА и не може да бъде отреден терен за строителство на пречиствателна станция. Така един добър проект не може да бъде реализиран. Трябва обаче да намерим решение на този проблем, обяви Димов.


Той разкри, че се спряваме с предписанията за депата, които трябва да бъдат закрити. От 113 са останали 25, а през октомври предстои да бъдат затворени още 8. 


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 12:21 · 06.08.2018
причината стандарт на живот
Потребител · 13:00 · 25.06.2018
Ами купете си печки на пелети. Там е бъдещето. Преди доста години никой не вярваше, че авт.перални ще навлязат....
Потребител · 10:16 · 02.09.2017
ГЛУПОСТИ.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент