12:30 ч.

07.03.18

1 мин.

0

3

0

"Инерком" има 9 месеца да плати за ЧЕЗ

от редактор |

"Инерком" има 9 месеца да плати за ЧЕЗ

„Инерком" разполага с девет месеца, за да плати сделката за ЧЕЗ след финализирането ѝ. Това съобщиха пред bTV от чешката компания. В противен случай чешката компания ще усвои банковата гаранция, издадена за „Инерком" от 5 милиона евро.


Преговорите между собственичката Гинка Върбакова и ЧЕЗ продължават до петък.


Формалностите са уточнени още преди 20 дни при подписването на сделката, за да се придвижи документацията, необходима на комисията за защита на конкуренцията у нас.


Допълнителнл обаче официално е била представена и заявката на българската държава да се включи в сделката.


Дори чешката компания да се съгласи да обмисли промяна в договора, така че да позволи на българската държава да участва, евентуална промяна в договора според говорителя на ЧЕЗ ще е дълъг процес. Адвокатите на компанията ще трябва да се убедят, че промените няма да навредят на интересите на „ЧЕЗ груп" по арбитражното дело, което водят срещу България.


От финансовото министерство в Чехия обясниха за bTV, че са загрижени, въпреки че са получили сериозни уверения за прозрачността и финансирането на сделката.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 22:10 · 07.03.2018
Ясно, ГЕРБ ще притежават ЧЕЗ. Това че ужа държавата щяла да притежава част от покупката е ясно че се въведе само да успокоят духовете на хората и сега ги подготвят че уж процеса ще е дълъг и ще бъде в ход докато хората забравят за случилото се. Лъжете много нагло! Всички сте маскари там горе!
Потребител · 18:02 · 07.03.2018
ами сега?
Потребител · 15:26 · 07.03.2018
Гинке, отде пари са ма, фусто??? Пак стана за резил. Повече и от село Микре с 8-те милиона за емблемата...
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент