Делян Добрев: Без партийни мнозинства в КЕВР

Делян Добрев: Без партийни мнозинства в КЕВР | StandartNews.com

Много държа да запазим принципа нито една партия или коалиция да няма мнозинство в регулатора. Това каза пред журналисти председателят на Комисията по енергетика Делян Добрев след проведения жребий за предсрочно прекратяване на мандата на четирима членове на Комисията по енергийно и водно регулиране.

„Народното събрание прие текстове а жребий в средата на мандата, за да има приемственост. За да не сменим всички членове на КЕВР, а сменим половината от тях, решихме това да стане със жребий. Тези, които останаха, ще бъдат комисари още три години и ще имат пълен мандат. Тези, които ще изберем, също ще имат пълен мандат от 6 години. Оттук нататък жребий повече няма да има, а на всеки 3 годни ще се обновява половината от състава, без председателя, който има 7-годишен мандат", обясни процедурата Делян Добрев.

На въпрос дали ГЕРБ предстои да предложи свои кандидатури за овакантените постове, Делян Добрев отговори: „Не сме говорили още по тази тема. По стечение на обстоятелствата на двама от комисарите, които ние номинирахме, мандатът не се прекратява – Евгения Харитонова и Светла Тодорова. Дали ще предложим, не мога да отговоря на този етап".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай