22:10 ч.

25.03.15

2 мин.

6531

0

0

Бизнесът подкрепя реформите за тока

от Белчо Цанев |

Бизнесът подкрепя реформите за тока
Снимка: Илияна Кирилова

Само собствениците на неефективни централи са срещу промените в Закона за енергетиката


Големите индустриални енергийни потребители изразяват пълна подкрепа на предприетите с новоприетия Закон за енергетиката реформи в посока намиране на решение за съществуващите дисбаланси в енергетиката. Това се казва в декларация, изпратена до премиера Бойко Борисов, председателя на парламентарната енергийна комисия Делян Добрев и енергийния министър Теменужка Петкова от Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори (БФИЕК), Българската асоциация на металургичната индустрия (БАМИ) и Българската камара на химическата промишленост (БКХП).


Дефицитите в електроенергийната система носят огромни рискове и загуби за бизнеса и битовите потребители в България, пише в документа. Индустрията е изправена пред предизвикателството на най-високите цени на електроенергия и природен газ не само в региона, но и в рамките на ЕС, се казва в декларацията. БФИЕК, БАМИ и БКХП се обявяват срещу "зачестилите заплахи за организиране на протести, стачки, гражданско неподчинение и други действия срещу новоприетия Закон за енергетиката. Същите се провокират от собственици и кръгове, свързани с неефективни топлоцентрали, когенерации и други участници, носещи загуби на енергийната система на България", пише в декларацията. Високите цени на тока и природния газ ще ликвидират базовата индустрия, с което ще нанесат удар върху националната сигурност на страната. За да се предотврати този негативен ефект, трите големи бизнес организации настояват и за спешно прилагане на реформите в енергетиката.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент