Днес може да превали в източните райони

Днес може да превали в източните райони | StandartNews.com

Днес от изток облачността ще се увеличава и по-късно следобед в източните райони са възможни слаби превалявания. Предимно слънчево ще се задържи в Западна България. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Преобладаващите максимални температури ще са между 20 и 25 градуса, в София - около 22 градуса.

В планините ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност ще има над масивите от източната половина на страната. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16 градуса, на 2000 метра – около 9 градуса.

През втората половина от седмицата над Източна България и планините ще преобладава облачно време. В Западна България ще има повече слънчеви часове. До събота преваляванията ще са само на отделни места, главно в Източна България и планините, а от неделя ще се създадат условия за валежи на много места в страната. Повишава се и вероятността за по-съществени количества дъжд. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са под 20 градуса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай