15:26 ч.

29.07.15

2 мин.

3446

0

0

Светила от ВМА преглеждат в МБАЛ Бургас

от Елена Димитрова |

Светила от ВМА преглеждат в МБАЛ Бургас

Специалисти от ВМА ще работят периодично и в МБАЛ Бургас. Столичните лекари ще преглеждат пациенти и ще влизат на визитации в в отделенията, съобщиха от бургаската болница. Здравното заведение ще подпише договор за партньорство с Военно-медицинска академия за бъдещо дългосрочно сътрудничество. Целта на проекта е да се осигури партньорство на търсени столични специалисти в административно-клиничен аспект, съобщи изпълнителният директор на МБАЛ Бургас д-р Георги Матев.


На среща с началника на ВМА проф. Николай Петров вече са обсъдени конкретни дейности – утвърдени специалисти от ВМА да идват в Бургаската болница, да консултират пациенти и да извършват прегледи. Те ще оказват периодично методологична помощ и ще минават визитации.


Договорът трябва да бъде подписан до края на м. август т.г. Тогава ще бъде уточнен и списъкът с имената на специалистите, които ще имат редовни прегледи тук. Идеята е те да бъдат възможно най-много и от различни медицински специалности.
МБАЛ Бургас работи и в момента заедно със специалисти от ВМА. Всяко отделение на Бургаската болница има методичен ръководител – професори и доценти по медицина, които работят и преподават в университетските клиники към медицинските университети в цялата страна. Те оказват пряко ръководство на отделенията, дават указания за подобряване на работата, въвеждат нови методи и практики за лечение и операции. Към тях могат да се обръщат лекарите, когато имат труден случай или нужда от още едно мнение.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент