Светила от ВМА преглеждат в МБАЛ Бургас

Светила от ВМА преглеждат в МБАЛ Бургас   | StandartNews.com

Специалисти от ВМА ще работят периодично и в МБАЛ Бургас. Столичните лекари ще преглеждат пациенти и ще влизат на визитации в в отделенията, съобщиха от бургаската болница. Здравното заведение ще подпише договор за партньорство с Военно-медицинска академия за бъдещо дългосрочно сътрудничество. Целта на проекта е да се осигури партньорство на търсени столични специалисти в административно-клиничен аспект, съобщи изпълнителният директор на МБАЛ Бургас д-р Георги Матев.

На среща с началника на ВМА проф. Николай Петров вече са обсъдени конкретни дейности – утвърдени специалисти от ВМА да идват в Бургаската болница, да консултират пациенти и да извършват прегледи. Те ще оказват периодично методологична помощ и ще минават визитации.

Договорът трябва да бъде подписан до края на м. август т.г. Тогава ще бъде уточнен и списъкът с имената на специалистите, които ще имат редовни прегледи тук. Идеята е те да бъдат възможно най-много и от различни медицински специалности.
МБАЛ Бургас работи и в момента заедно със специалисти от ВМА. Всяко отделение на Бургаската болница има методичен ръководител – професори и доценти по медицина, които работят и преподават в университетските клиники към медицинските университети в цялата страна. Те оказват пряко ръководство на отделенията, дават указания за подобряване на работата, въвеждат нови методи и практики за лечение и операции. Към тях могат да се обръщат лекарите, когато имат труден случай или нужда от още едно мнение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай