8 милилитра кръв опъват бръчки

8 милилитра кръв опъват бръчки | StandartNews.com

Взимат ви малко кръв, джуркат я в апарат, инжектират ви я - и "довиждане" на бръчките. Зад почти детинската интерпретация се крие автентично научно откритие на швейцарска биотехнология. Всъщност всичко това се нарича "плазмен лифтинг", пояснява д-р Ана Пейкова.

Той помага не само за безвредното връщане на младостта, а още в ортопедията и спортната медицина, за зарастване на рани и заличаване на белези, при косопад, дори при синдрома на сухото око. "В бръчките се инжектира регенерираща плазма, богата на тромбоцити. Осемте милилитра кръв се центрофугират на специална програма около 5 минути, при което тромбоцитите в плазмата се отделят от червените кръвни клетки.

Тромбоцитите са мощен активатор на растежните фактори - и когато се инжектират на точното място, имат отличен регенериращ ефект", коментира експертът. Растежните фактори започват да активират собствените клетки на организма, за да произвеждат еластин и колаген. Кожата се обновява, дермата се уплътнява - и изглежда естествено.

"Така наречените бабунки по лицето след плазмения лифтинг изчезват за около два-три часа", уточнява дерматологът. Много добре се повлиява зоната около очите, защото тя трудно се третира с допълнителни средства. Когато там се инжектира хиалуронова киселина, винаги има риск да се получи така нареченият киндъл ефект - ако е поставена повърхностно, синее и се вижда. Когато пък се постави прекалено дълбоко, няма ефект и има опасност да се запушат кръвоносни съдове. За дамите, които се боят от игли, алтернативата е радиочестотният лифтинг, който става все по-популярен у нас. Всички процедури, които водят до лифтинг, са насочени към средния слой на кожата - дермата, и активацията на фибробластите, произвеждащи еластични и колагенни влакна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай