Йончева настоява: Приятелско-роднински кръг на Делян Добрев управлява Хасково

Йончева настоява: Приятелско-роднински кръг на Делян Добрев управлява Хасково | StandartNews.com

БСП отвърна на обвиненията на Делян Добрев срещу Йончева от тази сутрин и се разигра поредният рунд от сагата за Хасково. Йончева отново заключи, че роднинско-приятелски кръг около депутата от ГЕРБ управлява града и подчерта, че тя не води лична битка срещу него.

Тя даде подробности около документите, за които още миналата седмица в парламента от БСП обявиха, че внасят в прокуратурата.

Сред сигналите е искането прокуратурата да провери 2 млн. заем за цеха на бащата на Делян Добрев, за който има данни, че парите идват от фирми, финансирани пък от офшорки. Още миналата седмица Добрев каза, че става въпрос за заем от финансова институция.

Отговори и на въпросите, които той й отправи през ефира. Не работя нито за български, нито за чужди служби, каза Йончева, като обясни, че отсяда в един и същи хотел в Хасково, когато ходи, а не по частни домове, по повод упрека, че ползва резиденция на Цветан Василев.

Призовавам г-н Добрев, ако смята, че има нещо нередно в общината, че продължава тази корупционна схема, да внесе сигнал в прокуратурата, защото моята битка не е срещу г-н Добрев, а срещу самата схема, обобщи тя. Социалистите внасят вота на недоверие утре, темата е корупция, а мотивите още не са ясни, защото довечера ще ги уточнява парламентарната група, стана ясно от думите на Жельо Бойчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай