Караянчева и Радев на посещение при Босия

Караянчева и Радев на посещение при Босия | StandartNews.com

Животът е над всичко и тази гладна стачка трябва да спре, отсече председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, след като повече от час тя и министърът на вътрешните работи Валентин Радев чакаха на нарочна среща в НС Николай Колев-Босия.

Тя припомни, че го е очаквала още в деня на отворените врати - в събота, когато се е срещнала с над 4500 граждани. "На няколко пъти съм водила кореспонденция и съм му обяснявала, че това, което можем ние от НС да направим, не може да удовлетвори неговите искания", заяви пред медиите Караянчева. "Отивам с твърдото съзнание да убедя г-н Колев да прекрати тази стачка, защото за живота не може да има никакви пазарлъци. Трябва да има наистина отговорно отношение. Аз имам такова!", допълни тя.

Двамата с минисър Радев се отправиха към дома му в столичен квартал, за да го уговорят лично да спре да гладува.

Караянчева обясни, че е поканила и вътрешния министър заради сигналите, които има да му представи. По думите на самия Радев пък те са били разгледани вече от Инспектората на МВР миналия петък.

Заедно с министър и председател на НС има и медицински екип на Правителствена болница, който да го поеме.

Караянчева ще предложи на Босия сформирането на временна парламентарна комисия, която да се занимае с неговите сигнали за корупция с шофьрски книжки в ДАИ. "Той да изложи всички факти и обстоятелства, които има", обясни Караянчева. И обеща в комисията да участват негови хора и неправителствени организации.

По думите й няма как да се разпусне парламентът, защото "няма нищо по-демократично от изборите". "Този парламент е избран от над 2,5 млн. бълг. граждани", припомни парламентарната шефка.

Петнайсетина минути по-късно след изявлението срещата започна, а медиите останаха да чакат до входа в жк "Борово", където живее Николай Колев-Босия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай