09:30 ч.

21.04.17

2 мин.

0

20

0

Елена Йончева обвини ГЕРБ за урана

от редактор |

Елена Йончева обвини ГЕРБ за урана

Вина за ситуацията с урана в Хасково носи правителството на ГЕРБ. Това каза говорителят на ПГ на „БСП за България" Елена Йончева от трибуната на Народното събрание в становище от името на вносител на изслушването на трима служебни министри във връзка с урана във водите на Хасково и Първомай. Йончева уточни, че вина носи правителството на ГЕРБ, министърът на здравеопазването Петър Москов, на регионалното развитие Лиляна Павлова и на околната среда и водите Ивелина Василева.


„Като депутат от Хасковска област и и от името на ПГ на „БСП за България" поисках това изслушване, защото хората в град Хасково са разтревожени", каза тя и поясни, че хората са изплашени. Йончева обърна внимание, че поради спиране на помпени станции съществува реална опасност от режим на водата в Хасковско. „В продължение на месеци гражданите са консумирали вода от централното водоснабдяване, която е с със завишени показатели на уран и алфа активност", каза Йончева.


По думите й в града са поставени 16 внодоноски. Тя припомни, че от 14 април водата в Хасковско не се препоръчва за употреба. Йончева попита откога се знае, че водата в Хасково съдържа уран и завишени алфа частици. „Три поредни години МОСВ установява несъответствие с нормативните изисквания на качеството на водата", посочи говорителят на БСП. По думите й две поредни години се отчита завишение на урана.


„Какви мерки е предприело МЗ и РЗИ – Хасково за тези три години", попита още Елена Йончева. Тя изрази надежда днешното изслушване да даде информация защо след като Министерство на здравеопазването е имало достъп до информация за състоянието на водата не е предприело мерки. Председателят на Парламента Димитър Главчев й отне думата. Народният представител от ПГ на ГЕРБ Данаил Кирилов взе отношение и заяви, че не може ораторите от тази трибуна да внушават изводи по повод изслушване.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

аз · 18:19 · 22.04.2017
Има наредби ....прочетете и правете разлика питеина....кладенец...и др .после границите с годините ...да не казвам през комунизма какви са...куха лейко и сега какви са.Елена Йончева този път се осра яко ....МНОГОООО неподготвена за журналист.
Ивелина Василева · 14:26 · 21.04.2017
Виновен за урана във водата е служебният кабинет и най вече проф.Герджиков, служебните министри на МОСВ, МРРБ и МЗ! По наше време такава напаст нямаше (защото не сме я проверявали). Виновни също така са тези преди нас - Станишев, царят и така нататък. И пустият му социализъм, че е взел урана, ама не е направил бетонни укрития за скалния остатък. Не на последно място, виновни са руснаците, Путин, Горбачов (Елцин не), Хрушчов и Сталин!!!
Потребител · 12:07 · 21.04.2017
това дето руснаците вилнеят в цяла българия и я съсипват със сонди за а добиват уран злато и платина важи и до днес, а другарката кака йончева да ходи да духа на муджахидините
Потребител · 12:53 · 21.04.2017
@Потребител Къде са тия руснаци дето копаят? Да не би те да ровят за златото ни? Ровят ти бръмбари в кухата кратуна.
Потребител · 11:36 · 21.04.2017
Тъпата,червена шутка пак почна да са осира!!Преди беше Иван Костов виновен за целия комунизъм,сега пък ГЕРБ??!!А да си чувала шутко за ГОРУБСО,че е разкрило и после закрило 175 уранови мини,казвано поне 3,4 пъти през годините под сурдинка?!Какъв герб,какви пет лева,като ти и шибаната ти банда сте за бесене,защото както сега се знае,че има уран във водата на цяла южна България,скоро ще изплува друга истина за друг вид геноцид на който бяхте подложили българите!Но такива гьон сурати,като теб на снимката,е те такова нещо нема другаде по света!
Потребител · 12:52 · 21.04.2017
@Потребител От осрана си излязъл простако.
Потребител · 11:30 · 21.04.2017
Товаеищ Йончева, твоята партия на времето ни изкарваше на задължителни манифестации под чернобилския дъжд за 24. май, а вие се криехте и вземахте тайно йодни таблетки! Забравили ли? Щото ние не сме, имаме много познари, които рано си заминаха заради вас. По-добре си гледай детето, за какво се пъна толкова да раждаш, като си го зарязала! Тя българската политика и без теб ще мине, но детето има нужда от майка, а не от баби и бейбиситери!
Потребител · 12:51 · 21.04.2017
@Потребител Изкарвали са те ама още си жив! Как така?
Потребител · 11:16 · 21.04.2017
Комунистически вампир !
Потребител · 12:50 · 21.04.2017
@Потребител Забравил си хапчетата и затова ти се привиждат вампири.
Потребител · 11:12 · 21.04.2017
Гробокопачите на България-гроб са виновни за питиейната вода,защото те бяха на власт,не направиха нищо да решат проблема и трябва да бъдат съдени.
Потребител · 11:41 · 21.04.2017
@Потребител Да шибаняко гроба ти е виновен,но гробът ти е червен и от него ти се зъби шантонерката на снимката!!Няма как да обвиниш едно бебе,че дядо ти е изнасилил майка му ?!Така са нещата с ГЕРБ!!На времето имаше горубсо.В него работеше един приятел с камион сонда.С триста зора ми сподели,щото беше тайна,че дупчат и съсипват цялата Тракийска низина,щото е богата на уран,Сондата прави дупка,напомпва смола на прах,тя се свързва с ураниевия диоксид и от друга дупка на 100 метра от тази се изсмуква сместа от жълта смола и уран.
Потребител · 11:46 · 21.04.2017
@Потребител Направихме вика цяла Тракия на холандско сирене.Няма вика вода,няма пръст,няма нещо,което да не сме осрали,каза човека.Внимавай,това става преди 45 години!?Така,че какъв ГЕРБ??А когато дойдоха американците да сондират за шистов газ,вой до небето!Мурзилките под строй и с плакати да защитават природата,дето самите те преди това и бяха ебали майката!!Та таквизи мити работи.Рузките мърши се навилняха,накрадоха се на уран,злато,платина,мед,олово и какво ли не!А за глупягите хвърляй брашно с марка ГЕРБ в очите и натискай по опорните точки!!
Потребител · 12:49 · 21.04.2017
@Потребител Простотии от рода " Една жена ми каза..." Ако хората там са пили отровената вода през тези 27 години то досега трябваше да са измрели. Истината е че през тези 27 години нищо не се поддържа. Вижте че не се знае чия собственост са язовирите ни бе хора. Пълно безхаберие.
Потребител · 11:00 · 21.04.2017
Какво да очакваш от една червена платена пачавра ?
Потребител · 10:42 · 21.04.2017
Едва ли проблемът е от 4 години,никой не е внесъл уран отнякъде,той си съществува от време оно,ГЕРБ едва ли го е направил нарочно за да има възможност тази говорителка да си говори глупости,ако е умна ще се досети,че едва ли от 4 години водата е радиоактивна,има много наши води,които са радиоактивни и пак се пият,уранови мини в Българпия бол и работят още от комунистическо време,да не би при управлението на Орешарски да се е пила друга вода в Хасково.
Потребител · 10:47 · 21.04.2017
@Потребител През годините са правени изследвания и не е имало такива данни но преди 4 години са отчетени показатели за наличие на уран и никой не е взел мерки.
Потребител · 12:18 · 21.04.2017
@Потребител Да,всичко е почнало преди 4ри години и ГЕРБ са виновни и за урана и за инвазията на Чингиз Хан,а защо не и за озоновата дупка над Австралия??!!ХА,ха,ха!!Плоски комунистически мантри, пичи масали и какво ли не още от репертоара на чичковците ленин,сталин,а защо не и дзерджински!!На тези дебели въдички от ръждясала тел могат да се ловят само и единствено БГ пенсионери,щото май са единствените в света дето вярват на червени мантри и на ало измамници.Нема други такива зомбита и откачалки,а съответно и насрещните измамници,цигани и комунеги!
Потребител · 12:59 · 21.04.2017
@Потребител И каква е разликата между едните и другите щом и Герб 4 години не са взели мерки и са се спотайвали? Ами няма разлика!
Потребител · 09:54 · 21.04.2017
Правилно! Знаели са и са мълчали. Това е престъпление спрямо хората в града. В нормална държава има съд и наказание. Тук пак ще ги изкарат по-чисти от сълза. На Главчев му порасна работата отнема думата - защо? Защото за Герб не трябва да се говорят лоши неща!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент