18:50 ч.

11.03.18

2 мин.

0

11

0

Божидар Димитров: Борисов се движи по линията на Борис III

от редактор |

Божидар Димитров: Борисов се движи по линията на Борис III

„Хора на висока и средна позиция в БСП сериозно се замислят дари Корнелия Нинова не е в таен сговор с Бойко Борисов да работи да разсипе БСП. За всеки случай това се говори". Това заяви историкът проф. Божидар Димитров и лидер на новосформираното национално сдружение "Хан Кубрат", пред "Канал 3".


"Аз бях член на Висшия съвет на БСП, когато там се появи Корнелия Нинова. "Но тя не е член на БСП, как ще е във Висшия съвет", питаше тогава Антон Кутев, той е от махалата. Той беше най-възмутеният от всички, а сега е солташак на Нинова", поясни Божидар Димитров.


Запитан каква реакция очаква от политиците ни при сигурното преизбиране на Владимир Путин за президент на Русия идната неделя, професорът каза: "Те знаят това от 2-3 години и съответно са се подготвили.


„Бойко се движи по линията на цар Борис III - Русия е една голяма мечка, а ние - буболечка, и мечката дори да не иска да ни направи нещо, може да ни смачка", подчерта историкът, който припомни, че износът ни за Русия е скочил 4 пъти.


Проф. Димитров призова настоящия държавен глава Румен Радев да не се меси в политиката. "И е време да свикне, че е само една протоколна фигура и да не се меси в политиката, както ужасно му се иска. Ако не, да основе една партия и да се бори за повече правомощия, да се меси в политиката и тъй нататък. А сега да стои мирно, когато вдигат знамена, и да не се бърка в неща, които не са негова работа", подчерта проф. Димитров.


Според него в сегашния си вид българското президентство е нещо излишно. "В момента президентството харчи пари, нищо не решава - цялата институция. Важни са институциите и хората начело на тях, които вземат решения - в президентството не могат да вземат нито едно решение, освен да гласуват вето на някой закон, който след седмици отново се прегласува", обобщи Божидар Димитров.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 09:54 · 13.03.2018
ТУРЦИЯ НЕ УЧАСВА ВЪВ ВОЙНАТА ЗАРАДИ 500.000 -ТА НИ АРМИЯ ПО ГРАНИЦИТЕ,КОЯТО ПРЕЕБА МИСИЯТА НА ФОН ПАПЕН В ТУРЦИЯ.АКО БЯХА РЕШИЛИ ДА ОТВОРЯТ 2-РИ ВРОНТ ПРЕЗ БАЛКАНИТЕ,КАКТО Е ИСКАЛ ЧЪРЧИЛ,НА КОЕТО СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯ СТАЛИН И РУЗВЕЛТ ГО ПОДКРЕПЯ ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ НЯМАШЕ ДА ВЛЕЗЕ В БЪЛГАРИЯ,А ВЕР.И В РУМЪНИЯ И ТИ СЕГА ВЕР.НЯМАШЕ ДА СИ ЖИВ ХИТЛЕРИСТКО ДЕБИЛЧЕ.
Потребител · 23:43 · 12.03.2018
борис 3-ти влезе във военния троен съюз който се биеше срещу съв.съюз и неговите съюзници от запад,обяви война на сащ и и англия,хранеше през цялата война вермахта и сс-дивизиите,а народа му бе на купони,пазеше турсакта граница с което не позволи от там 2-ри фронт,замести голама част от нем.войски на балканите,които хитлер прехвърли на източния фронт да се бият срещу руснаците,келеш с келеша ти.
Потребител · 01:41 · 13.03.2018
@Потребител др. шибаянк от запаса на преебаните червеногъзи - Турция е неутрална през ВСВ. Ако бяха решили да отворят втори фронт през Турция, сега ти нямаше да имаш деньги за компютър и интернет ами щеше да пасеш патките някъде
Потребител · 21:22 · 12.03.2018
БОРИС 3 е най доброто което сме имали както и най големия късмет за евреи и цигани и БОРИС 3 никога не е обявявал война на русия ти невежи да не си писал записките на руския патриарх контрабандист и мултимилионер
Потребител · 15:26 · 12.03.2018
Божо, историко, а не бе;е ли приет по негово време и фашисткия закон срещу евреите? Не му правиш услуга като го сравняваш!
Потребител · 05:27 · 12.03.2018
Цялата лайняна смес каквато е България днес я забъркаха все другари от едно котило и с еднакъв манталитет - бивши комунисти - те приеха тази умряла конституция , те приемат закони с доверие под 10 % и съответно законите им са брак но получават заплати като за борци против фашизма и капитализма които сами си гласуват , а народа лишиха от избор на нещо свястно и качествено да избере да го управлява Защото всичките т.н партии са ОПГ И не работят за народа а против него
Потребител · 22:21 · 11.03.2018
И КАТО БОРИС 3-ТИ ВЛЕЗЕ В НАТО, А ОНЯ В ТРИСТТРАННИЯ ПАКТ,И КАТО БОРИЕ3-ТИ ЛИ ЩЕ ОБЯВИ ВОЙНА НА РУСИЯ,,А ОНЯ НА САЩ И АНГЛИЯ И ДАНО КАТО ПРИ БОРИС 3-ТИ НЕ НИ РАЗСИПЯТ ОТ БОМБАРДИРОВКИ,А НАДАЛИ КАТО БОРИС 3-ТИ ЩЕ ИМА КУРАЖ ДА НЕ ИЗПРАТИ БЪЛГАРИ ИЗ РУСКИТЕ СТЕПИ. Е И КАТО БОРИС 3-ТИ СЕ ОСЛУШВА ПО ЧУЖДИТЕ ПОСОЛСТЯ Е ВМ.БЕКЕРЛЕ СЕГА Е РУБИН.ИСТОРИЯТА ВЕРНО ВИНАГИ СЕ ПОВТАРЯ,НО САМО КАТО ФАРС.ЖАЛНА НИ МАЙКА.
Потребител · 22:13 · 11.03.2018
Радев пред пенсията избра да е някакъв си президент излъчен от другарките курнелия импексова оная пишман журналистката вицето дето прави пируети пред киро фаса и все такива особи.Няма влияние,няма няма нищо някакъв си циркаджия дето само скандали и простотии прави .
Потребител · 19:58 · 11.03.2018
По принцип e прав. Прeзидeнтската институция има само прeдставитeлни функции.
Потребител · 18:34 · 11.03.2018
Тоя пендел така не критикуваше педероско както Радев. Тогава мълчеше а сега джавка. Кой ли му пълни купичката на помияра
.,., · 18:25 · 11.03.2018
.,.,,
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар Кирилизирай



Новините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент