Бойко: При мен се живее по-дълго

Бойко: При мен се живее по-дълго | StandartNews.com

София. За трите години наше управление с една година средно се е вдигнала продължителността на живота в България, отчете премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на правителството в сряда, става ясно от стенограмата на Министерски съвет. 

Той прави коментара при обсъждането на Националната програма за превенция на туберколозата. "Да, точно така е и аз се радвам, че от сектор „Здравеопазване” има с нещо, с което да се похвалим", съгласява се с премиера здравният министър Десислава Атанасова.

Тя се позовава на статистиката на ЕВРОСТАТ. "През 2006-2007-2008 г. са били съвсем различни тенденциите. От 2009 г. насам се увеличава продължителността на живота", посочва Атанасова.

Малко по-рано Борисов я призовава по-подробно да обясни на хората казуса с палмовите масла в млечните продукти. "Проведохме с животновъдите среща относно „добавката палма”, както я наричат. Деси, трябва малко повече да го обясните, защото от тези добавки всичко се отделя директно като шлака на сърцето. Обяснете го хубаво. Нямаме против, но на продукта да пише, както на цигарите – „вредно за вашето здраве”, а който иска – да си го купи. Но там да пише кое е чисто – сирене, мляко, да си го има. Който иска да си купи по-евтино, да знае до какво води това. Също да е написано", заръчва премиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Цецо
Коментирай