Сменяме водомерите вкъщи само с такива с дистанционно отчитане

Кадър: БНТ

Сменяме водомерите вкъщи само с такива с дистанционно отчитане | StandartNews.com

Ако слагаме нов водомер на водомера ще трябва да го подменим с такъв с дистанционно отчитане, каза заместник-министърът на регионалното развитие Малина Крумова. Тя добави, че в новата наредба за отчитане на водата не е записан краен срок за тази подмяна.

Тя обясни и че в края на годината ще се направи оценка, за да се прецени къде и с колко може да поскъпне водата. Възможно е водата у нас да поскъпне, ако се вдигне цената на електроенергията, добави Крумова.
Крумова обясни, че с новата наредба се цели да се избегнат конфликти между ВИК дружествата и клиентите и ще подпомогне добросъвестните потребители.

Сега с новата наредба съвестният потребител трябва да плаща, което е употребил. Добросъвестните са тези със свои водомери, които допускат на 12 месеца да се измерват, каза заместник-министърът на регионалното развитие.

Общото потребление не бива да надвишава 10%, то ще бъде разпределяно по равно на всеки апартамент по новата наредба.
Ако не се осигурява достъп и няма водомери или има водомери за смяна, в тези случаи считаме, че тези потребите са недобросъвестни, цялото потребление, което се различава от измереното по индивидуалните водомери на коректните потребители, се разпределя на некоректните, добави тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай