Роди се първото БГ бебе след хайфу

Роди се първото БГ бебе след хайфу | StandartNews.com

Първото бебе у нас, заченато след отстраняване на миома с ултрамодерната технология хайфу, се пръкна в Плевен. 7-дневната вече Мария е дъщеря на столичаните Валя и Ивайло Алипиеви. Щастливите родители с дълго очакваната и изстрадана своя дъщеря се прибраха у дома с колата си.

Валя роди в плевенската болница "Света Марина", която притежава китайското технологично чудо. С ултразвук уредът топи тумори без болка, без кръвозагуба и без скалпел. Престоят й и лекарските грижи се оказали бонус от частната болница след интервенцията. Лечението с хайфу им струва 3 хиляди лева. То изпарило за секунди туморното образувание. Майката претърпяла спонтанен аборт преди три години заради огромна миома. Родителите научили случайно за терапията на екипа на проф. Григор Горчев, който е и доайен у нас на високотехнологичните гинекологични операции с робота "Да Винчи".
"Почти всички доктори в София бяха скептични за хайфу. Упорито ни убеждаваха, че нямаме шанс за свое дете. Само един лекар ни подкрепи. Той пък бе готов да се закълне, че ще успеем, че ако проф. Горчев прецени, че жена ми е подходяща за лечение. Оказа се негов възпитаник", сподели бащата. Бебето Мария е кръстено на Божията майка. Тежи 3 кг и е в отлично здраве.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай