Протестират срещу незаконното подслушване

Протестират срещу незаконното подслушване | StandartNews.com

София. Протест срещу полицейщината и незаконното подслушването се проведе в центъра на София.

Протестиращите поискаха оставката на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов с „Цецомобил" начело и скандирания „четири години слухтене стигат" и "Цецо, прибери си антените".

Хората се обявиха против полицейщината в България и безконтролното подслушване.

Протестиращите заявиха желанието си Цветанов да спази обещанието си да напусне политиката след като прокуратурата доказа, че по време на неговото управление в МВР е имало незаконно подслушване. Шествието потегли с автомобил с регистрационни номера "ЦВ 00 ЦВ" и оборудван с антена на покрива.

„Цецомобилът" се отправи към МВР с плакати "Цветанов слуша всички", "Бойко, вдигни уши". Когато множеството стигна сградата на Съдебната палата в София протестиращите скандираха „Стига полицейщина", "Бойко и Цецо орезилиха България".

Докато хората се придвижваха из столичните улици все повече граждани се присъединяваха към скандиранията. Пред сградата на МВР хората извикаха "Цецо в затвора" и "Цецо, иди си, урока вземи си!"

На протеста имаше и символично бесило и брадва, чрез които хората искаха да напомнят на всички управляващи, че винаги един ден има справедливост и нарушителите на закона ще си получат заслуженото

На протеста се очаква да говорят Евгений Дайнов, Пламен Даракчиев, журналистът Иван Бакалов и Петър Якимов.

Шествието тръгна от Съдебната палата в 11.00 ч. и се отправи към Министерството на вътрешните работи. Инициативата е организирана чрез различни групи в социалната мрежа и граждански организации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай