11:55 ч.

07.03.18

2 мин.

0

1

0

Осъдиха Община Шумен заради дете, нахапано от бездомно куче

от редактор |

Осъдиха Община Шумен заради дете, нахапано от бездомно куче

Община Шумен бе осъдена да плати 4000 лв. заради това, че 9-годишно дете е било нахапано от безпризорно куче. Решението е на Районния съд в областния град.


От документите по делото става ясно, че инцидентът е станал по обяд на 13 юни миналото лято. Момичето и майка му били пред магазин за храна. Жената влязла вътре, а детето останало навън със свое другарче.


Пред сградата имало и две кучета, които често обитавали този район и били безстопанствени. Докато жената била в магазина, видяла през отворената врата как едното от животните се насочило към дъщеря ѝ и я захапало за десния прасец.


Детето се изплашило, а майка се спуснала да изгони кучетата и започнала да успокоява момиченцето. Детето било отведено до Спешно отделение. Там раната, която кървяла, била обработена, а впоследствие в инфекциозно отделение на болничното заведение на детето била поставена ваксина против бяс.


Родителите посочват, че случаят се отразил крайно неблагоприятно не само върху физическото здраве на 9-годишното дете, но и върху психиката му, като се наложило да посещава психолог за преодоляване на причинения стрес.


В хода на делото общината посочила, че има сключен договор за съвместна дейност със сдружение с нестопанска цел за овладяване на популацията на безстопанствени кучета в Шумен.


Според съда обаче отговорността за безстопанствените кучета трябва да се поеме от общината. Затова и осъдили Община Шумен да плати 4000 лв. на семейството като обезщетение за претърпени неимуществени вреди.


Решението на Районния съд не е окончателно и подлежи на обжалване.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 15:01 · 07.03.2018
Защо общината? Безхаберието си има лице - КМЕТА, който има властта но бездейства. Докато на народните "любимци" не се бръкне в джоба, нищо няма да се промени в тая държава.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент