Българин произведе ток от морска вода

Българин произведе ток от морска вода | StandartNews.com

Ямбол. Българин откри как се прави ток от морска вода. Изобретателят Александър Александъров останал без електричество преди два месеца заради неплатени сметки. Така неволята го подтикнала към откритието, съобщава ТВ 7.

Мъжът се занимава със създаване на енергоспестяващи уреди от 20 години. Вдъхновил се за новото си изобретение от подводницата Наутилус, позната от романа на Жул Верн "Капитан Немо".

"Подводницата е с електрическа тяга и за производството на електричество се използват батерии, от които единият електрод е амалгама, а другият електрод е морската вода", обяснява Александър.

Импровизирани лампи на мъжа светят без прекъсване вече два месеца с мощност между 2 и 3 вата. Изобретението на Александър може да работи и с морска сол, ако не живеете в близост до морето.

"Цинк, мед и морска вода. По-нататък не знам какво става, какви процеси се развиват вътре, защото нищо не се износва засега. Медният проводник не потъмнява, въпреки че е в морска вода", допълва изобретателят.

"Ако намеря достатъчно хора да направим екип с добра лаборатория, с някои помощни материали – книги, или други неща, които са описани някъде, може да направим някаква статична централа", твърди мъжът, който произвежда ток от морската вода.

Александров е убеден, че скоро ще е готов с решение за самостоятелна инсталация, в която да могат да се включват и електрически уреди. В тази връзка смята да усъвършенства изборетението си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай