19:15 ч.

05.04.16

1 мин.

466

0

0

Трето място за наши математици в Австрия

от Ина Петрова |

Трето място за наши математици в Австрия

На трето място се класира отбор от Русенската математическа гимназия в една от категориите на откритото първенство на Австрия по роботика RoboCupJunior - Austria Open. То се проведе на 2-3 април в Инсбрук. Общо 6 възпитаници на МГ "Баба Тонка" - Русе представиха България за първи път в състезанието, под ръководството на Донка Симеонова, старши учител по информатика и Митко Кунчев, директор на гимназията. Васил Атанасов и Павел Димитров от 12-ти клас заеха престижната трета позиция в направление "Спасяване в 3D лабиринт", в силна конкуренция с най-добрите отбори на 9-те страни участници в надпреварата.


Това са Австрия, Германия, Хърватия, Италия, Словакия, Словения, Англия, Швейцария и за пръв път отбор от България. Никол Павлова от 8-и клас и десетокласникът Ивайло Петков завладяха публиката и впечатлиха журито с български ритми, танци и носия. Те участваха в състезателната категория "onstage", в която се представя неколкоминутен музикален етюд, с участието на хора и роботи. Отборът на Станислав Тошев от 11 клас и Калоян Мънев от 12 клас също се представи достойно в оспорвана надпревара с 25 тима в направлението "Rescue Line".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент