15:56 ч.

24.01.12

1 мин.

5432

2

0

Гръцки владика: Ще превземем Македония с 5 танка за 20 минути

от Стандарт Нюз |

Гръцки владика: Ще превземем Македония с 5 танка за 20 минути

Солун. Не се бойте, ще завоюваме БЮРМ (Бившата Югославска Република Македония) за 20 минути с 5 самолета и 10 танка. Така реагира солунският митрополит Антимос по повод Вевчанския карнавал от преди дни, когато скопски патриоти си направиха майтап с Гърция, "погребвайки" я със съответните почести, съобщи сайтът Актуално.

По време на литургия Антимос припомни и още един факт. Той разказа за добре известния разговор между бившите първи хора на Сърбия и Гърция - Милошевич и Мицотакис. "Интересувате ли се от подобна интервенция? - попитал атинския си колега Милошевич. - Не, отговорил Мицотакис. Ние това ще го направим по мирен път", добавил гръцкият министър-председател.

Скопските медии са възмутени, че Антимос за пореден път използва неделна литургия за антимакедонска политическа проповед.

Наскоро, в отговор на съобщението за откриване македонска радиостанция в Лерин, той призова гърците да се съберат и по вандалски начин да прекратят излъчването на гръцка територия на македонски език. На публичен концерт пред вярващи той поиска да се подготви автобус с 50 гърци, които да отидат в Лерин и да унищожат станцията.

Според македонското онлайн издание "МКД" по време на миналогодишната си литургия Антимос заявил: "Не бива скопяните да се наричат ​​македонци, а "войни на кон".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

peacekeeper · 18:39 · 24.01.2012
А македонците ако изкарат трите си танка и самолета си..?
Simeon777 · 16:36 · 24.01.2012
Ванга: България и Македония ще се обединят
http://www.youtube.com/watch?v=u6Y_JpuSHtg
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент