19:20 ч.

15.05.18

2 мин.

0

6

0

Евродепутат: Опълчихме се успешно на големите държави за пакета "Мобилност"

от редактор |

Евродепутат: Опълчихме се успешно на големите държави за пакета "Мобилност"

Ако не бяха усилията персонално на премиера Бойко Борисов и на министър Ивайло Московски вече щеше да има сделка по това досие и щеше да е в ущърб на България, заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков по повод промените в пакета „Мобилност" на ЕК срещу които протестират българските превозвачи.


„Това, което се прави, е подвиг. Не е лесно да се опълчиш на сдружение от държави като Германия, Франция, Италия, Австрия и Испания, и въпреки това да имаме такъв успех, изтъкна той, цитиран от Фокус. - „Длъжен съм да подчертая, че през последната 1 година имаше координирани усилия, видя се личният ангажимент на премиера Бойко Борисов, усилията на министър Ивайло Московски", посочи евродепутатът.


„Отказвам да повярвам, че в този му вид пакетът „Мобилност" ще бъде приет. Най-вече, защото в него има изключително недомислени норми", коментира Андрей Новаков. „Няма орган, който да контролира дали един шофьор на всеки 3 седмици се е прибрал в дома. Никой не може да даде дефиниция за дом. Това противоречи с дълъг списък от регламенти, гарантиращи свободното придвижване", заяви той. „Едно от предложенията за 72 часа, след които да бъде прилагана Директивата за командировани работници също е неприложимо. В големи държави като Германия и Франция е невъзможно да достигнеш до адрес, да излезеш за 72 часа, особено когато има ограничение за движение", поясни евродепутатът.


„Преборихме се за това договорите на самите шофьори да не бъдат превеждани на повече от 20 езика и да бъдат носени в кабината. Това е почти сигурно, че ще отпадне", каза още Андрей Новаков.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 15:51 · 16.05.2018
Toзи депутат е за ПОРНО списание да си коказва там сексуалните наклонности,а не в Евро Парламента.
Потребител · 05:59 · 16.05.2018
И да питам,как се опълчихте,със събути гащи ли?
Shopeto · 20:42 · 15.05.2018
Успешно защитихте интересите на фирмите. Че чак се и хвалите...
Потребител · 20:21 · 15.05.2018
Ако такива хора които са избирани за Европейски депутати и този депутат с такъв знак на ръката излизат да пазят интересите на България може да е ясно какви са и другите, кой защитатава той Българските работници или собствениците на фирми, и как една страна може да упражнява този стандарт а България не може?Срам за България......................
Потребител · 06:55 · 16.05.2018
@Потребител Бягай да сменяш памперса пенцио, и недей много да умуваш кво значи тоз или онзи знак че ще оцапаш орталъка. Значи, че си история - тва значи! Аре друм, шебек червеногъз!
Потребител · 07:35 · 16.05.2018
@Потребител Няма какво да умувам шибаняк насран, избрал си и сложил депутат в ЕП който не може задника да си избърше сам,единственото му умение е да прибира 20 000Е И на първатра страница на вестникя да показва на целия сват че и отпред да го слага и,страхотна в задника да го слага му харесва.СТРАХОТНА РЕКЛАМА НА БЪЛГАРИА И ПОЛИТИЦИТЕ И.Хайде боклук недоклатен,какъвто избиратела такъв и депутата.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент