Прекръстиха „А” група

Шампионатът ще се нарича вече "News 7 футболно първенство"

Прекръстиха „А” група  | StandartNews.com

София. Телевизионната компания NEWS7 придобива правото да бъде Генерален споносор на българската „А“ футболна група за периода ХVІ – ХХХ кръг от спортно-състезателната 2012/2013 година. Това съобщиха за "Стандарт нюз” от „Футбол Про Медиа” ООД, които са сключили контракта. По силата на договора шампионата на „А” група вече ще се нарича „News 7 футболно първенство”. 

NEWS7 получава привилегията да свърже своята марка с милионите любители на футбола у нас в навечерието на подновяването на спортните битки в „А“ група.

Новият български информационен канал NEWS7 ще стартира през месец март 2013 и ще използва наземните и сателитни честоти на BBT. Каналът ще стартира във Full HD формат с новинарски емисии, футболни мачове и документални филми, като програмата ще се обогатява постепенно с нови предавания, още емисии и други спортни събития, за да достигне завършения си вид.
NEWS7 и TV7 ще заснемат и отразяват мачовете, спазвайки наложените световни стандарти. Големите двубои от българския шампионат ще бъдат отразявани с многобройни камери в HD качество.
NEWS7 е част от семейството канали TV7 и Super7.

През декември Turner Broadcasting System Europe Limited, компанията майка на CNN International, подписа споразумение с новия канал, което дава на NEWS7 достъп до новинарските ресурси на международния телевизионен лидер. Това включва извънредни новини на живо, новини, репортажи и програми. Като част от споразумението, NEWS7 ще предостави на CNN достъп до собствено съдържание от България, създадено от екипите на NEWS7.

"В тези трудни времена NEWS7 - новинарският канал на България, продължава традицията на ТV7, която подпомага най-обичаните и популярни спортове. След волейбола, подаваме ръка и на българския футбол, не само като генерален спонсор, но и като партньор, който мисли за неговото развитие. На много места по света големи телевизионни канали спонсорират спорта,
така че за нас е изключително предизвикателство да се наредим сред тях. NEWS7 не само ще подкрепи българските клубове, но и ще е гарант за пълната му прозрачност и ще води яростна битка с черното тото", обяви изпълнителният директор на TV7, NEWS7 и Super7 Николай Бареков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай