"Левски" надви "Нефтохимик"

"Левски" надви "Нефтохимик" | StandartNews.com

"Левски" съкрати на четири точки пасива си срещу "Лудогорец", след като "сините" победиха с 1:0 "Нефтохимик" в София, а шампионите направиха равен 1:1 срещу "Черно море" като домакини, съобщава bTV.

Това бяха и последните два мача за лидерите в класирането на Първа лига за календарната година, като в първата си пролетна среща "Левски" гостува на "Пирин", а "Лудогорец" ще се изправи срещу "Монтана" в Ловеч няколко дни по-рано в отложена среща от 17-ия кръг на първенството.

Домакините бяха по-добрият отбор през първото полувреме, в което обаче не успяха да се възползват от положенията си и се оттеглиха на почивка при равенство. В 13-та минута на мача центриране на Хеан Деса почти доведе до автогол на Николай Дюлгеров, а девет минути по-късно Янко Георгиев спаси удар на Бабатунде Адениджи. В самия край на полувремето пък защитник на гостите блокира с тяло мощен шут на Роман Прохазка от близко разстояние и от малък ъгъл.

"Левски" откри резултата още във втората минута на второто полувреме, когато Хеан Деса подаде на Бабатунде Адениджи на границата на накзателното поле, а нигериецът укроти топката на гърди и я изпрати в долния ляв ъгъл на вратата на Янко Георгиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай