Зарязаха сметки за ток вместо лозя

Раздават бисквитки "Сърца разбити от монополите"

Зарязаха сметки за ток вместо лозя | StandartNews.com

Велико Търново. Неплатени сметки за ток вместо лозя зарязаха великотърновци на Трифон Зарезан.  Протестиращите се събраха пред централният инкасаторски пункт на Енерго-Про в старата столица срязаха лозовите пръчки окичени с непосилните фактури. Протестната акция срещу монополите и завишените сметки за електроенергия и парно беше организирано от Гражданско движение "ДНЕС". Протестът беше под надслов „ДА ги ЗАРЕЖЕМ".

Организаторите настояват потребителите да заплащат реално потребената електрическа и топлоенергия, държавата да осъществи качествен контрол върху дейността на монополистите, да се проверят монополистите и да се наложат санкции при установяване на нарушения от тяхна страна. За да се отбележи и другият празник Свети Валентин на протеста бяха раздадени повече от сто сърца-бисквитки под надслов "Сърца разбити от монополите". Великотърновецът Петко Ганчев посъветва протестиращите масово да подават жалби срещу монополите и нереалните сметки за ток до европейската комисия.

Протестиращите искат още промени в законодателството с цел защита на потребителите на монополни услуги  и изпълнение на исканията залегнали в гражданската подписка „Срещу произвола на монополите", подкрепена от 730 000 български граждани. Протестите ще продължат в неделя с шествие от сградата на общината до инкасаторският пункт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай