Швейцарци кумуват на меча сватба

Швейцарци кумуват на меча сватба | StandartNews.com

Влюбеният Коцето не спал зимен сън заради любимата си Берна

Добричкият зоопарк се стяга за меча сватба. Ръководство и гледачи очакват швейцарските си партньори за "венчавката" между швейцарската булка - мечката Берна, и плевенския ерген - мечокът Костадин, когото всички галено наричат Коцето. Това съобщи директорът на зоологическата градина Севдалина Венкова.

Берна бе дарение от швейцарския зоопарк "Делхьолцли" в Берн, а Коцето гостува в Добрич поради ремонт на мечешкия кът в плевенския парк "Кайлъка". По време на престоя си в добруджанско обаче гледачите забелязали пламналата между Берна и плевенския ерген искра и след разговори с колегите си договориха Коцето да остане в Добрич. Двете мечки живеят разделени, като за "сватбата" им - събирането им в общо пространство, държат да пристигнат швейцарските партньори от създаденото преди години дружество с цел помощ за зоологическата градина в Добрич "ПроЗоо".

Гледачи разказаха, че докато Берна спала 4-месечен здрав зимен сън, то Коцето цяла зима не е лягал и всеки ден чакал любимата си край оградата. Работещите в зоопарка довериха още, че от известно време Коцето има компания в своята половина от големия мечкарник - котка. Венкова и колегите й недоумяват как се е озовала писаната в мечкарника, защото той е ограден. Предполага се, че някой от посетителите е пуснал животинката при Коцето. Засега двамата съжителстват мирно и кротко, като Коцето предимно насочва вниманието си към любимата Берна, отколкото към котката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай