Бизнесмен спаси четирима, паднали с кола в река

Бизнесмен спаси четирима, паднали с кола в река | StandartNews.com

Благоевград. Бързите, адекватни и смели действия на бизнесмен спасиха живота на четирима души, „паркирали" с кола в река Бистрица над Благоевград. Лек автомобил „Опел Астра" в неделя около 20.00 ч. се движел по пътя от местността Бодрост към града. Зад волана седяла 29-годишната благоевградчанка Г.С. Заради несъобразената с пътните условия скорост, на десен завой колата поднесла, излязла в ляво от пътното платно и се преобърнала в коритото на реката. За щастие на водачката и на тримата й спътници почти веднага след това от там минал с джипа си 51-годишният бизнесмен Йордан Йорданов от благоевградското село Бело поле. Той видял диря от автомобилни гуми в снега, която водела към речното корито. Без да се бави, той слязъл и тръгнал към реката, където открил катастрофиралата кола. За щастие на пътниците возилото, което паднало по таван, „кацнало" върху голям камък, а не в студените води. Йорданов счупил предното и задното стъкло на опела и започнал да вади един по един хората от него.

"Ако не е бил той, последствията за пострадалите са щели да бъдат много по-тежки, похвално е това, което е направил, всеки трябва така да действа в такива ситуации", твърдят полицаи, извършили оглед на мястото на пътния инцидент.

Бизнесменът качил пострадалите в джипа си и ги транспортирал до Центъра за спешна медицинска помощ в Благоевград. Там са прегледани водачката, 25-годишната С.И. от Кочериново, 26-годишният Ц.С. и 25-годишният Н.В. от Благоевград. Най-тежко пострадала пътничката от Кочериново, която е със счупен единадесети гръден прешлен. Транспортирана е за лечение в столичната клиника „Пирогов", няма опасност за живота й. Останалите трима са се отървали само с леки наранявания и охлузвания, нямат фрактури. Освободени са за домашно лечение. Пробата с техническо средство за наличие на алкохол в кръвта на водачката е отрицателна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай