400 души засадиха 6500 фиданки

400 души засадиха 6500 фиданки | StandartNews.com

Залесяване на хиляди фиданки извършиха над 400 доброволци. Те бяха засадени край селата Понор, община Костинброд, и Златуша, община Божурище, с много ентусиазъм и любов към природата от страна на доброволците. Малки и големи се трудиха на територията на Държавно горско стопанство – Сливница, което предостави безвъзмездно фиданки за залесяване.

Участниците бяха организирани в две групи. "Зеленият отбор" възстановяваше опожарени площи край с. Понор, а инициативата "Когато станем 100 000, ще посадим гора" извърши ново залесяване в землището на с. Златуша.

За двата почивни дни бяха залесени 21 декара с близо 6500 фиданки от черен бор и местни дъбове. На 2 и 3 април, непосредствено преди Седмицата на гората, съвместната инициатива продължава, като се очаква да бъдат засадени нови близо 7000 фиданки върху 23 декара площ. За поредна година Югозападното държавно предприятие организира кампании за залесяване с доброволен труд в областите Благоевград, Кюстендил, Перник и Софийска. Всички, желаещи да посадят фиданка, могат да се присъединят. За правилното и качествено засаждане на дръвчетата на място се прави инструктаж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай