Фандъкова присъства на освещаването на „Успение Богородично“ в кв. „Владая“

Фандъкова присъства на освещаването на „Успение Богородично“ в кв. „Владая“ | StandartNews.com

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на София Йорданка Фандъкова присъства на освещаване на православния храм „Успение Богородично" в столичния кв. „Владая". Службата бе извършена от епископ Григорий в присъствието на Патриарха на Българската православна църква – Негово Светейшество Неофит.

За изграждането на православния храм са отпуснати 85 хиляди лева с решения на Столичния общински съвет. На освещаването присъстваха министър-председателят Бойко Борисов, еврокомисарят Кристалина Георгиева, кандидатите за общински съветници в София Малина Едрева и Михаил Владов, както и кандидатът за кмет на район „Витоша" Валери Йорданов.

През последните години Столичната община е отпускала средства за реставриране на стенописите на храма „Света Неделя", ремонтни дейности на ротондата „Свети Георги", благоустройство на манастира „Света Мария Магдалена" в Бухово, „Свети Николай Мирликийски" в кв. „Сеславци" и на храма „Света Параскева" . Предоставени са и средства за реставрация на икони на църквата на манастира „Свети Иван Рилски " в с. Герман.

Столичната община подпомага изграждането на храмове на територията на града. Предстои да отворят врати нова църква „Рождество Христово" в кв. „Младост" и Арменската апостолическа църква, изграждат се и храмове в гробищните паркове в кварталите „Малашевци" и „Бакърена фабрика".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай