18:10 ч.

10.05.17

2 мин.

0

16

0

Посланик Макаров: Младите да не забравят кой спаси Европа от фашизма

от Оля АЛ-АХМЕД |

Посланик Макаров: Младите да не забравят кой спаси Европа от фашизма

Руснаците и българите винаги сме били и ще бъдем заедно, казва негово превъзходителство


- С какво впечатление останахте от честването на 9 май в София ?


- Това ми е първото посрещане на Деня на победата в България. Невероятно е! Това, на което станах свидетел е нещо прекрасно. Толкова съм въодушевен от видяното. Считам, че маршът на "Безсмъртния полк" в София, който беше организиран, е велико действие. Тук никой не е дошъл насила. Всички тези хора са тук заради това, което чувстват и знаят. Хората са дошли доброволна да изразят своята любов и признателност към Русия. Своята благодарност към Съветската армия – освободителка. Трогнат съм от видяното! Ние, руснаците и българите, винаги сме били и ще бъдем заедно!


- Днес е и Денят на Европа. Как свързвате тези два празника?
- Тези които искат да пренапишат историята и да заличат миналото, тези които искат да забият Русия в задния двор на историята, на тях бих искал да им припомня, че без нашата победа нямаше да има нито европейската демокрация, нито и самия Европейски съюз! Много от източноевропейските народи щяха да се превърнат в генетичен материал на чужд проект. Тази истина е особено важно да я обясним на подрастващото поколение. За щастие съвременната младеж в по-голямата си част не е наясно с ужасите на фашизма. Те знаят за събитията само от книги и филми. А нашите воини са се сражавали за тяхното спокойно детство и за щастието им. В нашата страна няма семейство, незасегнато от Великата Отечествена война. Майка ми и баща ми още като много млади са се включили в редовете на Червената армия. Майка ми беше свързочник. Баща ми отбраняваше Москва. Той беше артилерист и е освобождавал Кьонигсберг, Севастопол и Крим. Те са ми разказвали потресаващи истории от войната. Нямам думи, които биха могли да изразят цялостната ми признателност към ветераните!


- Какво ще пожелаете на младото поколение в този ден?
- Искам да пожелая на младежите да помнят! Да помнят с каква цена бе постигната тази победа! А ние сме длъжни да не преставаме да разказваме на младите за случилото се и за мракобесието на войната. Те трябва да знаят, че всичко се постига с много, много усилия.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 06:22 · 28.05.2017
Да не забравят също и кой ни натрапи комунизма и до къде ни доведе тази “по хубава“ идеология,нещастен кълвач накичен с медали!!
Потребител · 09:55 · 12.05.2017
Да-а-а-а!Сега като бивши съюзници на Германия,щяхме кротко да си пасем и благоденстваме в Хитлеристкия Европейски Съюз.Обединена/подчинена/ Хитлеристка Европа,с канцлер Меркел.Разбрахте ли бе,добитъци недоучили.
Потребител · 09:50 · 12.05.2017
Абе,малоуменпрост и лумпен льохман!Преди формалния договор Рибентроп-Молотов,имаше договор Чембърлейн-Хитлер,за подялбата на Чехия.Хитлер в "Моята борба" заявява,че винаги ще бъде приятел на Англия и затова не ги разпердушини,когато бяха дебаркирали на континента,а им позволи да се измъкнат.След затвора,той установи тесни връзки с първия приятел на Чърчил и сина на Рузвелт.Те подло го тласнаха към Русия.Той първи е за ЕС със столица Париж и за това не я разруши с бомби.
Потребител · 06:29 · 12.05.2017
Да не забравяме че ние сме били съюзници на немците а не на руснаците и победата която празнуваме всъщност ни е поставила в отбора на губещите в Европа. Не бихме ли били по добре с двойна територия и съюзници на развита Германия а не на алкохолизирана Русия.
Потребител · 17:31 · 11.05.2017
24 милиона жертви, половината цивилни, срещу няма и един милион Англичани, Американци и Французи заедно.Само Германците са дали толкова при битката за Сталинград. Ами да, освободители на Европа са и най-големи победители във войната.Историята борави с факти а не с межело, щеше, ако е било не така.Англичани 4 години се крият като мишки на острова,Американците се размърдват след нападението на Японците и когато им опира до тлустите задници. Да благодарим на тези които са се пожертвали за да я има днес Европа!
Потребител · 17:21 · 11.05.2017
Знаем товарищ Макаров, че ако не беше САЩ, които се намесиха във войната,сега щяхте да сте германец!
Потребител · 13:09 · 11.05.2017
Аз пък все още се чудя,че има тъпанари,които папагалски повтарят,че социализма бил човеконенавистен.Лъжливо внушение от гаднярите,които искат да подменят истината.И този по-долния или е лумпен невежа,или промита кратуна.или платено подло мекере.Трябва да си пълен идиот,за да отречеш главната заслуга на Русия,да омаловажаваш,или приравняваш злините на фашистите със съветския строй.Да,беше с много недостатъци,но по-честен от сегашните "демокрации"
опетков · 15:12 · 11.05.2017
@Потребител Неграмотни и слабоумни юроде, болшевишкото иго беше 100 пъти по-безчовечно от хитлеризма ти. И болшевиките никого не са освободили. Не забравяй, че те до последно преди да се сръфат бчха съюзници на Хитлер и ако не беше ги нападнал той, те бяха готови да го нападнат. Никога , нищо добро не сме видяли нито от империята им, нито от съюза им.
Потребител · 17:20 · 11.05.2017
@опетков Ти на циганска пророчица ли се правиш.Историята е такава и в нея нама,ако,можеше и тем подобни.Фактите сами си говорят. Тогавашният Съветски Съюз изнесе на раменете си 80% от войната,дали са 24 милиона жертви в това число са и дедите на тези които ги оплюват сега и най вече Укаинци.Познай по кого плюят.по гробовете на дедите си. Тук не сравняваме дали Комунизма е добър или лош,говорим за факти, а ти ако искаш да си опитно мишле или слугана фашизоидните изверги, си на прав път с коментарите си.
Потребител · 17:26 · 11.05.2017
@опетков Ти на циганска пророчица ли се правиш.Историята е такава и в нея нама,ако,можеше и тем подобни.Фактите сами си говорят. Тогавашният Съветски Съюз изнесе на раменете си 80% от войната,дали са 24 милиона жертви в това число са и дедите на тези които ги оплюват сега и най вече Укаинци.Познай по кого плюят.по гробовете на дедите си. Тук не сравняваме дали Комунизма е добър или лош,говорим за факти, а ти ако искаш да си опитно мишле или слугана фашизоидните изверги, си на прав път с коментарите си.
Потребител · 12:51 · 11.05.2017
Старите пък да не забравят, че младите живеят сега, а не преди 70 или 80 години. Каквото било-било, да не се повтаря е важното.
123 · 10:15 · 11.05.2017
Вие просто заменихте едно зло с друго зло.
Потребител · 09:56 · 11.05.2017
Спаси Европа от фашизма за да наложи още по-човеконенавистния социализъм в източната и половина. Не мога да разбера как все още има хора, които да вярват на подобни твърдения, че СССР е спечелил войната сам и не се споменава изобщо коалицията начело със САЩ, която ако не го беше снабдявала с оръжия, храни и нови технологии най- вероятно и днес Полша щеше да си бъде в нормалните си граници а на нас нямаше да ни бъде наложен човеконенавистния социализъм, този неуспешен експеримент.
Потребител · 07:59 · 11.05.2017
Не всички младежи са с промити мозъци , прав е посланика , трябва да се говори и обръща внимание по тази тема .
Потребител · 20:02 · 10.05.2017
младeжитe вe4e са с промити мозъци,в тази катeгория липсва памeт.
Потребител · 19:27 · 10.05.2017
Нормалните хора никога няма да забравят.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент