Родопско чудо подмладява

Зеолитът чисти токсините, връща биологичния часовник с 25 лета

Родопско чудо подмладява  | StandartNews.com

Смолян. Камък-чудо има силата да премества стрелките на биологичния часовник назад. Десетки нашенци се хвалят на пощата ни [email protected], че с негова помощ за има-няма три месеца се почувствали като преродени. Името на тайнствения минерал, който се намира в изобилие в недрата на Родопите, е зеолит.

Отново на 30

"Купих миналата есен две камъчета зеолит за пет лева. Сложих ги във водата и след 8 часа започнах да я пия. Като свърши, пак наливам. Вече се чувствам толкова жизнен, все едно съм не на 55, а на 30", не можеше да се нахвали читателят ни Георги Чимев. Други сънародници пък споделят, че се сдобили със свръхчисти проби от камъка, но за повече пари. Те го счуквали и го приемали с лъжичка. Отделителната им система се активизирала и започнала да изхвърля всякакви жлъч и шлака, натрупани през годините в организма. "Природата ни е дала всичко, което ни е необходимо, за да бъдем здрави", гласят повечето мнения на пощата ни за споделяне.

Оказва се, че хората в Източните Родопи, където са изнесени най-вредните минни производства, засега ги спасява само чудодейният бял камък, който специалисти наричат още клиноптилолит. Доскоро се смяташе, че високата консумация на кисело мляко в комбинация с чистия въздух е разковничето на родопското дълголетие. Това обаче се оказва мит, тъй като приемът на млечния продукт в другите краища на страната не е по-малък. Минералози разкриват, че тайната на родопското здраве всъщност се крие в този чудотворен минерал с бял цвят, през чиито пластове минава питейната вода. В недрата тя се йонизира и придобива свойствата на живата вода - да лекува и да подмладява организма, като извлича от него токсините и тежките метали като с магическа пръчка.

Сламка при Апокалипсис

Геоложките проучвания също са категорични - най-голямото находище на клиноптилолит се намира именно в Източните Родопи. Най-старите залежи са в Австралия, но българските са в пъти по-качествени и възлизат на 10 млрд. тона. Ако се сбъднат апокалиптичните сценарии за екологична катастрофа или ядрена война в съвсем близко бъдеще, чудотворният минерал ще се окаже по-ценен от златото и оловно-цинковите руди, чийто добив вече замърсява родопския край.

Разсекретени архиви наскоро разкриха, че след аварията в Чернобил през 1986 г. първата работа на братушките била да обеззаразят периметъра именно със зеолит на прах.
Камъкът на младостта, оставен в бутилка с вода, я зарежда с такава сила, че да улови шлаките от тялото ни и да ги изведе на мига чрез отделителната система. Дори радиоактвните елементи цезий 134, цезий 137 и стронций 90 зеолитът прихваща и извежда от организма.

Молекулно сито

Химическият анализ показва, че зеолитът е съставен от алуминий, силиций и кислород - нищо особено дотук. Погледнат под микроскоп обаче, се вижда, че неговата структура прилича на пчелна пита. Някои изследователи я сравняват с молекулно сито, което улавя душманите на човешкия организъм. Как става магията? Повърхността на зеолита е заредена с отрицателно електричество. Това дава възможност на камъка да привлича и да задържа катйони от средата, в която се намира, и от своя страна да отделя други. Така клиноптилолитът се бори с най-големите замърсители в природата - мед, цинк, олово, въглероден и серен двуокис, които също са катйони.

В резултат на своите свойства минералът лекува и предпазва от редица заболявания. Действа като еликсир за сърдечносъдовата система, регулира кръвното налягане, лекува стомашно-чревни разстройства, гастрит, язва, диабет, ракови заболявания, действа благоприятно на нервната система. Най-бързият ефект след прием на вода, йонизирана с клиноптилолит, се наблюдава с изчезване на безсънието, потенето и регулиране на кръвното налагане и кръвната захар.

Посветени медици го прилагат като помощнa терапия при хепатит, тумор, цироза на черния дроб и мононуклеоза. "За три месеца опъва кожата и премахва целулита", не могат да се начудят и немски професори, правили тестове с камъка на младостта.

Вади тумори

Изследвания от медицинския екип на проф. Пенка Благоева от Националния онкологичен център в София потвърждават, че зеолитът помага и при рак. 69-годишен мъж от Силистра след 6 месеца употреба на вода, йонизирана с клиноптилолит, разнася навсякъде из България две рентгенови снимки. Втората от тях е без карцинома.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай