Презареждане гони бедност

Една медитация решава душевни и физически проблеми, твърди тета лечителят Катина Груева

Презареждане гони бедност | StandartNews.com

Възможно ли е човек изведнъж да развие усет за печелене на пари и осребряване на идеи? Отговорът е положителен. Дава го най-новият метод за самоусъвършенстване и изцеление, по който тръгнаха курсове и у нас. Енергийната практика, наречена тета лечение, съчетава древни медитативни практики и заклинателни утвърждения. Наборът от техники е доста богат и обещава бързо справяне с "демоните" на съвременния хомосапиенс - фобии, чувство за малоценност, неувереност или дори разбито от любовна мъка сърце.

"Всичко това е реалност. Самата аз съм изпитала силата на метода върху себе си, преди да му се посветя", коментира Катина Груева. Тя е дъщеря на Милена Нейкова - първата ученичка на легендарната Лидия Ковачева. Понастоящем Катина е първият сертифициран учител у нас по хитовия американски метод.

Той носи името на мозъчни вълни, наречени тета. Тяхната периодичност е от 4 до 7 цикъла в секунда и съответстват на времето, в което човек е в дълбока релаксация или сън. Оказва се обаче, че това състояние може да бъде достигнато и чрез специална медитация. При нея оставаме в адекватно полубудно състояние, в което можем да презаредим житейската си програма с нова по-добра за нас.

Тайните на подсъзнанието

"Идеята е, че когато сме в тета медитативно състояние, ние имаме достъп до нашето подсъзнание. То е хард дискът на нашия главен компютър. Там са записани 90% от програмите, които движат човека. Много от тях са полезни, но други ни пречат да бъдем здрави и щастливи", заявява Груева. Разяснява, че много хора още от детството си са вкарали в себе си паразитна програма - "Аз съм обречен на бедност" или "Аз съм глупав" . Това ставало много лесно, особено до 7-годишна възраст, когато мозъчните вълни били с малка цикличност и лесно попивали всяка информация от околния свят, както положителна, така и негативна.

"Подсъзнанието няма филтър. Ние не знаем какво ще се запише в него и какво не. Поради тази причина много негативни утвърждения се загнездват в него и от там после пускат своите пипала. Започват да определят нашето мислене, поведение, променя се и нашата съдба. Нямаме самочувствие, не можем да реагираме адекватно, трудно взимаме решения - негативните аспекти са много. Чрез тета лечението стигаме до вирусната програма в подсъзнанието и със специални техники и утвърждения я изтриваме. После правим нещо като препрограмиране и на нейно място слагаме друга, например - "Аз съм умен", резюмира философията на неконвенционалния метод Катина Груева.

Съветва да не се сърдим на хората, че нещо не били изпълнили. Те вероятно искат да го реализират, но някаква програма ги стопира и сковава действията им, без самите те да осъзнават.

Наследствен фактор

Освен от детството паразитните програми се предавали и по генетичен път. Тук Катина Груева даде пример със себе си. Сподели, че имала в себе си запис на "Аз съм мъж", предаден й по бащина линия. В резултат започнала да се занимава с академично гребане, тренирала с по 12 тона щанги всеки ден. "От малка ме привличаха не кукли, а разни конструктори и комплекти с инструменти. Събирах гидори, отвертки, а нямах никакво влечение към красиви дрехи и обувки с токчета. След като обаче смених този алгоритъм, вече всичко си дойде на мястото", усмихва се тета лечителката, която всеки ден се изумява от действията му в своята практика.

Духовната техника помогнала на човек, който с години не могъл да прежали любимата си. Казваше ми така - "Тя ме трови всеки път когато се сетя за нея или само видя нейна снимка". Толкова силна беше мъката му, че три години не се бяха чували. Само един месец след подлагане на тета хармонизацията той й се обади. Мъжът беше поразен, че говорил, без да изпита никакво негативно чувство, дори носталгия", разказва Катина.

Утвържденията

Наред със специалната медитация US методът използва и утвърждения, които много напомнят заклинателните молитви от магичните практики. Някои от тях директно призовават Твореца за помощ. Груева е убедена, че в момент на медитация и със силата на словото човек е способен да пребори всяка невидима сила, която тегне над нас. Казвало се следното: "Създателю, заповядано е да се извади програмата "Аз съм неуверен и да се замени с "Аз съм уверен". Завършвало се с благодарност и изричане три пъти на "Направено е!".

"Това е само част от многото техники, с които работим. Имах случай с едно момиче, което имаше лицева пареза. Оказа се, че като по-малка, за да не я бие баща й, тя сама е развила това заболяване като защитен механизъм. Така че болшинството физически проблеми са провокирани от емоционални такива, в това число и ракът", обяснява младата жена връзката между чувства и болести. Според нея, когато премахнем саботиращата първопричина, подсъзнанието ни давало тласък и всичко се случва много естествено. Ако сме болни, тялото само оздравява; ако пък сме решили да реализираме бизнес, няма да имаме пропуски или пропукване никъде по системата между нашето намерение и неговата реализация.

Минал живот

На най-дълбокото си ниво американският алтернативен метод на лечение отстранявал тежести, които носим и от наши минали прераждания. В това Груева се уверила в Гърция, където също има пациенти. Една дама дошла при нея с тежко асоциално поведение. Непрекъснато страняла от хората и вече била на път да постъпи в манастир. Когато започнали с тета сеансите, болната видяла свой минал живот, в който била послушничка в метох. Оказало се, че по някакъв начин тази врата все още не е била затворена. В крайна сметка монашеският й обет бил на път да обърка това й прераждане. "Обети, изричания, клетви, убеждения от този или минал живот имат буквално физическа тежест, която ни дърпа назад. Когато открихме проблема в подсъзнанието на "монахинята", го изтрихме оттам с помощта и на Създателя. Два месеца по-късно тя заживя с партньор. Фобията й от хора пък бе заменена от светла любов и желание да прегръща дори непознатите по улиците", спомня си с усмивка младата жена.

Наскоро тета учителката ей така заради себе си се подложила на прелюбопитен експеримент. След поразителните резултати тя решила да провери дали наистина в процеса на сеансите се променя работната честота на мозъка й. За целта си направила електроенцефалограма в частна клиника. "Обясних на докторите, че правя проучване. По главата ми сложиха сензори, а аз започнах да медитирам. На няколко пъти призовах Създателя. После на графиката видяхме, че точно в тези моменти рязко е паднало нивото на мозъчната ми активност чак до тета. Просто и медицинските лица нямаха никакво обяснение за случилото се", разказва Катина Груева. Завършва, че тета методът помага чрез медитация да се влезе в подсъзнанието, а именно то е нашата връзка с Бога. Между нас и Него стоят седем нива. Ако се научим да ги преминаваме, можем да получим щастие и хармония, за която само сме мечтали.

Художничка открива пряк път до Бога

Според философията на тета лечението зад всяка нехармоничност в живота ни стои някакъв бог в нашето мислене и емоции, идващ от подсъзнанието. Авторката на медитативната практика е художничката Ваяна Стайбъл. Тя открива техниката случайно, докато се бори за живота си. Ваяна страдала от тежко заболяване - рак на костите с доказан тумор в дясната бедрена кост. За щастие още от малка имала паранормални способности като силна интуиция и рентгеново зрение. Те й помогнали да открие пряк път до Бога и да го помоли за помощ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай