Магнитна жила заземява болести

Необясним феномен превърна селски двор в Пряпорец в чудодеен санаториум

Магнитна жила заземява болести | StandartNews.com

Стара Загора. Природен феномен под вилата на заралията Стоян Койчев в старозагорското село Пряпорец привлича все повече хора. Тя действала като истински лечебен оазис. Става въпрос за магнитна жила, която има силата да заземява болестите, твърдят местните. Човек на агенция Стандарт Нюз тръгна по следите на поредното българско чудо. 

"Геолози изследваха рудата, която е на 5-6 км под земята. Проучването потвърди, че става дума за много редкия минерал магнетит", разкри стопанинът Стоян. Още като купили къщата преди 30-ина години от баба Иванка, тя им разказала, че тука има лековита неземна сила. Предишната собственичка обаче я свързвала с лековито аязмо. Според преданията още по турско време ранени аскери и хайдути идвали тук и като промиели раните си с изворната вода, оздравявали, все едно че архангелът на здравето ги е докоснал.

В началото Стоян не вярвал на "бабините деветини",

че видиш ли, в двора му тече вълшебна вода
Но както в повечето случаи става, наложило се да повярва - закъсал със здравето и опрял до силата му.
"Още като ученик тренирах лека атлетика. С напредването на възрастта травмите постепенно започнаха една по една да се обаждат. Така стигнах до възпаление на менискуса", споделя Стоян Койчев. Лекарите искали да го оперират. Той обаче не се съгласил и решил да опита с лечебни бани в двора си. За месец-два болките отшумели, а възпалението изчезнало като с магическа пръчка. 
Необяснимите свойства на водата помогнали и на неговата майка. Преди 20-ина години откриха на майка ми рак на маточната шийка и докторите бяха категорични, че трябва да се оперира спешно. Тогава й даваха няколко месеца живот", припомня си семейната драма бай Стоян. Въпреки че не й казали за каква операция става дума, баба Минка се досетила и отказала да легне под ножа. "Колко време ми остава, Бог ще реши, но аз искам да си умра у дома", отсякла възрастната жена. Отнемай къде синът решил да предприеме лечение на магнитната вила. "Почти година всеки ден правеше промивки и пиеше отделно по шише от извора", свидетелства заралията. По съвет на местните хора купил и една млечна коза и лечението било дублирано с по половин литър козе мляко всяка сутрин, за което също се знае, че има целителни свойства. Когато завел майка си на контролен преглед,
лекарите не могли да повярват на очите си -

от тумора нямало и следа

И сега върнатата от оня свят баба Минка е жива и здрава и на 87 години тича по двора. Бащата на Стоян - Койчо, който пък е на 93 години, също според него дължи здравето си на магнитната жила под имота им. От години дядото пиел само вода от вилата в Пряпорец. Така с времето, вместо да трупа нерадостите на старостта, той започнал да се отървава една по една от всичките си болежки. Първо оправил дископатията, после и гъбичните инфекции, кръвното му станало като на младенец - 120/70.
Чудодейното въздействие на магнитната жила и на водата край нея все още изпитва и самият Стоян. През 2001 г. заминал на гурбет в Италия. Той е електротехник, но на Ботуша си изкарвал хляба с каквото намери - водопроводчик, градинар, грижел се известно време и за животните в един цирк. Сакатлъкът станал точно в този воден цирк "Аква Белучи" при турне в съседна Румъния. Един от хипопотамите го захапал за крака, докато нашенецът го хранел.

Оперирали българина в Букурещ, но раната продължавала да кърви

и да не зараства. Тогава Стоян се прибрал в Пряпорец и започнал познатото магнитно водолечение. След интензивни промивки на 10-ия ден раната се затворила като с цип.
Но като че ли за неверието му в миналото съдбата му пратила още по-страшно изпитание. През 2005 г. му открили злокачествен тумор в единия бъбрек. Отстранили го. "Като го извадиха, беше цял килограм", припомня си кошмарната операция Стоян. След това обаче раната дълго време не зараствала, почти всеки месец трябвало да вадят насъбралата се течност. На всичкото отгоре лекарите открили нови разсейки в лимфните възли. Така гастарбайтерът отново трябвало да повери живота си на невидимата сила под селския имот. "В продължение на 3 месеца не мръднах оттам. Пиех само изворна вода, правех водни и слънчеви бани и поне 2-3 часа на ден стоях на двора легнал над магнитната жила", посочва необичайната терапия Стоян. Раната от изрязания бъбрек се затворила, подутините под мишниците му изчезнали, а самият той се почувствал здрав и силен. Потвърдили го изумени и докторите след контролния преглед. "Сега всяка сутрин бягам по 8 км до съседното Ново село и обратно. Чувствам се като момченце", не може да се нахвали възродилият се 66-годишен мъж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай