Болна от рак свила Кръстителя

Страх от провидението скова Сливен заради откраднатите мощи на светеца

Болна от рак свила Кръстителя | StandartNews.com

Сливен. Жена, страдаща от неизлечимо заболяване, е задигнала мощите на свети Йоан Кръстител. Това твърдят на база свръхестествените си способности родни феномени. Жената е издебнала свещеника да отслужи вечерната литургия и взела еднa частичка от Кръстителя с надеждата да й донесе здраве. Тежкото прегрешение е станало на 2 април, но за него се разбра едва в средата на миналата седмица.

Последна надежда

"Клетницата е болна от рак. Внушила си е, че ще се оправи, ако се докосне с ръка до нетленните останки на светеца", твърди ясновидката Ева Якимова. По думите й някой е подучил болната да стрие парченце от светите мощи и да ги приема с определени билки. Така щяла да спре метастазите, които пълзели из тялото й. Според окултистката обаче дори да има временно подобрение, нещастията, които ще сполетят клетницата и семейството й, ще бъдат страшни.

Възрастни сливенлии се молят, който и да е злосторникът, да се вразуми навреме и да върне светинята. Бабите се кръстят по седенки, а най-голямото им притеснение е да не ги застигне някоя черна прокоба. Примерите за тежки изпитания след кражба или поругаване на икони и друго светини са безчет. Най-емблематичното идва от Несебър. В началото на 90-те младежи задигнаха от градския храм икона, известна като Черната Богородица. Въпреки проверките и разследванията от страна на местната полиция смятаната за талисман на града реликва сякаш потъна вдън земя. Според мълвата е изнесена от богат колекционер зад граница. Междувременно започнали да се случат нещастия и все с млади хора между 18 и 23 години.

Кражба почерни Несебър

Началото на черната статистика поставила смъртта на младо момче, което се дави в края на летния сезон през 1994 г. Малко след тази трагедия голобрад несебърлия пътува с автомобила си към Слънчев бряг, когато по неизяснени причини колата прави рязък завой надясно и буквално се смазва в ограден зид. Друг млад жител на черноморския град издъхнал, поразен от токов удар. Според разказите на местни проверката на стълба, до който момчето се докоснало, не показала никаква авария. Един от най-куриозните случаи е на младеж, загинал след скок от 1 метър височина. През 2002 г. приятели подкарали мотоциклет. Едното момче пуснало кормилото за секунди, за да предаде управлението на приятеля си, и това коствало живота му. Малко по-късно "Пежо" с младежи се удря челно във "Форд", двете коли пламват, 7 души умират на място, а осмият издъхва в "Пирогов". Не стигат тези жертви, а накрая в колите се нанизва и трета с бременна в 9-ия месец. За близо две десетилетия примерите се множат, а невръстните жертви вече гонят 50.

Шекер гони дявола

Преди време зачернена майка отишла при Ванга, за да пита за причината за застигналото я нещастие. Петричката пророчица обяснила, че всяка скверност отваря портите на Дявола, който обсебвал младите и ги тикал все към ръба. "Поръсете улиците с шекер и ке се отървете от проклятието", заръчала Ванга. Чак след 2007 година заръката е изпълнена от две майки, загубили рожбите си, които с няколко тона захар поръсили пътищата. "Оттогава нещастните случаи като че ли понамаляха наистина. Иначе гробището ни се превърна в младежки град", описват ситуацията несебърлии. Междувременно от Грузия пристига копие на Черната Богородица, което е дарено на храма в стария Несебър.
Лошото е, че копие на светите Йоанови мощи няма как да бъдат изработени. Костици от Кръстителя бяха открити в раннохристиянска базилика на най-големия български остров по Черноморието - Свети Иван. Веднага бе изработена сребърна мощехранителница, която бе поставена за поклонение в Созопол. Сред най-ревностните миряни миналия сезон бяха руските туристи. Много от тях споделяха, че са усетили божествената благодат да лъха от сребърното ковчеже. Вече има случаи на документирано изцеление.

Инженерът, експерт по регресонна терапия Валентин Ковачганев, коментира, че светите мощи са неоценимо богатство за страната ни. Те представляват кристализационни центрове, които невидимо пазят родината ни от катаклизми. "Поставени в нашата неподреденост, около тях ще съградим големи неща", убеден е езотерикът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай