Твърд рок и балади за щастливи кокошки

Месото става два пъти по-крехко, твърди фермерът новатор

Твърд рок и балади за щастливи кокошки | StandartNews.com

Пазарджик. Дребен фермер от пазарджишкото село Братаница реши да се включи в почина на министър Мирослав Найденов и тази година ще презентира кокошки със страхотни вкусови качества, отгледани под звуците на класическа и рок музика.

От ранни зори 20-те пилета, 6-те петела и 15-те кокошки на бай Васил Каракушев танцуват, правят любов и се хранят под звуците на "Металика", "Лед Цепелин", "Пинк флойд" и се приспиват с музика от Бах, Бетовен и Моцарт.

До малкото си птицестопанство в двора заклетият хипар е инсталирал музикална уредба и по този начин, пийвайки от домашното винце, наглежда музикалните птици по няколко часа на ден по време на хранене и дори снасяне на яйца. Кокошките стават най-активни и податливи на петльовите ухажвания по времето на рок баладите, а храненето е с придружено с мелъди рок, забелязал е стопанинът.

През новата година той е решил да разшири стопанството, като освен музикалните, включи и технически съоръжения като клетки, по-добро осветление и топлинна изолация за птиците. Бай Васил ще използва и знанията на двамата си сина от университета за писането на проект и кандидатстването за субсидия.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай